4-3-3-as felállásban kezd ellenünk a Slovan (?)

Persze az is lehet, hogy a sajtótájékoztatón elhangzottak csupán egy elterelő hadművelet részét képezték.

Szerda este a Pasienky Stadionban mindkét csapat vezetőedzője sajtótájékoztatót tartott. Paulo Sousa ugyanazokat a dolgokat emelte ki, amit honlapunknak is elmondott, annyi kiegészítéssel, hogy a csütörtök esti mérkőzésen a hazai pálya és a nagyobb nemzetközi rutin miatt a Slovan tekinthető az esélyesebb csapatnak.

Vladimír Weiss, a hazaiak edzője néhány gondolat erejéig beszélt az első bajnoki meccsükről, amit hazai pályán 1-0-ás hátrányból fordítottak meg. Elmondta, hogy a - főleg a második félidőben - mutatott játékkal elégedett volt, és megtudtuk azt is, hogy az a két játékosa, akit kisebb sérülés miatt le kellett cserélnie, csütörtökön este ismét ott lehet a pályán a Vidi ellen. Kiemelte ugyanakkor, hogy az összeszokottság a Vidi mellett szól, hiszen a Slovanba négy új játékos is érkezett a nyáron, és bizony időre van szükség, amíg sikerül őket beépíteni a csapatba.

A legtöbb szlovák újságíró azt kérdezte az edzőtől, mit szól ahhoz, hogy Paulo Sousa szerint esélyesebbnek tekinthető a Slovan, mint a Vidi? A szlovákok mestere azt mondta, hogy "Paulo Sousa kiváló játékos volt, edzőként pedig igazi úriember, aki nagyon udvariasan nyilatkozott. Ez azonban nem téveszt meg minket, két alkalommal is láttam élőben a Videoton FC-t (a Partizan és a DVSC elleni találkozóinkat tekintette meg Weiss a helyszínen - a szerk.) és bátran mondhatom, hogy nagyszerű csapat lesz az ellenfelünk csütörtökön este. Ennek megfelelően ötven százalék esélyt adok magunknak arra, hogy legyőzzük a fehérváriakat."

Érdekes, taktikai jellegű kérdésre is válaszolt Vladimír Weiss a sajtótájékoztatón. Az egyik újságíró azt kérdezte, hogy vajon a szokásos 4-3-3-as felállásban küldi-e pályára csapatát, melyre mosolyogva úgy válaszolt a tréner: "természetesen ezúttal is a jól bevált 4-3-3-as taktikai felállásban kezdünk."

Végezetül arra kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett, azt válaszolta, a legfontosabb, hogy nem szabad gólt kapniuk hazai pályán. "Mindenképp el kell kerülnünk, hogy a fehérvári csapat gólt szerezzen ellenünk. Pontos végeredményt nem jósolnék, két dolog számít csak: ne kapjunk gólt és nyerjük meg a meccset!"

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek