(Liga)kupacsapatok randevúja

2011 első tétmérkőzése egyben Ligakupa-debütálást is jelent a Vidinek, kiemeltként kapcsolódunk be a 2010/2011-es kiírásba.

Ősszel a bajnokságban 2-1-re nyertünk a Paks ellen

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2007 őszén életre hívott kupcsatározása, a Ligakupa a Videoton FC egyik kedvenc "vadászterületének" számít, egyesületünk az első két kiírás döntőjét egyaránt megnyerte. 2008 tavaszán a Debrecent oda-vissza legyőztük a fináléban (1-0 itthon, 2-0 idegenben), egy esztendővel később már csak egy találkozón dőlt el a végső győztes kiléte, ekkor 3-1-re múltuk felül a Pécsi MFC-t.

A Ligakupa 2010/2011-es kiírásában az MLSZ négy klubot (DVSC-TEVA, Videoton FC, ZTE, Győri ETO) kiemelt, vagyis számukra csak a középdöntőben kezdődik el a kupasorozat. A többi élvonalbeli gárda 4, egyenként 3-3 csapatos csoportba került, ahonnal a legjobbak jutottak a középdöntőbe.

Szombati ellenfelünk, a Paks a B jelű trió tagja lett a Vasas és az MTK mellett, a tolnai gárda végül imponáló eredményekkel végzett csoportja első helyén. Pedig nem kezdtek jól a paksiak, az első meccsen 4-2-re kikaptak az MTK otthonában. Ezt követpően azonban beindultak a zöld-fehérek: oda-vissza legyőzték a Vasast (2-0 és 4-1 arányban), majd hazai pályán 4-0-ra kiütötték az MTK-t. A Paks így végül 9 ponttal, 12-5-ös gólkülönbséggel végzett a csoport élén, és kapta riválisul a sorozatba most bekapcsolódó Videotont. Érdemes kiemelni a Paks gólerős játékát a Ligakupa eddigi meccsein, Kis Károly együttese 4 meccsen 12 gólt lőtt, vagyis átlagosan 3 alkalommal betaláltak Böde Dánielék. A Paks egyébként már lejátszotta idei első tétmérkőzését, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóját 1-0-ra elveszítette a gárda a Kaposvár otthonában.

Szerző: Németh Zoltán

További hírek