"Új stadion épül - Sóstói emlékek"

„Legszebb pillanatom Sóstón…” – szurkolóink mesélnek

1967. szeptember 20-án a VT Vasas – Rot-Weiss Erfurt mérkőzésen avatták fel a felújított Sóstói Stadiont. A piros-kék szentély történelme újabb mérföldkőhöz érkezett, ennek kapcsán játékra és időutazásra hívjuk szurkolóinkat.

„Nálunk családi hagyomány a meccsre járás, több generáció óta szurkolunk a Vidinek, és a gyermekeim itt kezdtek focizni. Rengeteg olyan pillanatot tudnék kiemelni, ami szép, vagy emlékezetes számunkra, például a dedikált nyereménymez átvétele és a személyes találkozás Gyurcsó Ádámmal, de ha mérkőzést, mérkőzéseket kell kiemelnem, akkor az Európa Liga menetelés minden meccse. Az EL menetelés alatt a kisebbik fiam, Patrik még 4 év körüli volt, de természetesen ő sem maradhatott le semmiről, úgyhogy mindig hoztuk magunkkal. A Trabzonspor elleni találkozó nem csak későn kezdődött, de mire a 11-es rúgásokhoz értünk, már meglehetősen későre járt, és a vállamon elaludt. Olyannyira kifáradt, hogy még az óriási ováció és kiabálás sem riasztotta meg, békésen szundikált, miközben körülötte tombolt az egész stadion, és persze én is, bár csak visszafogottan.
Nagyobbik fiam, Bence a Vidi utánpótlás játékosaként már többször volt bekísérő az NBI-es mérkőzéseken, de egyszer a kisebbik fiam, Patrik is lehetőséget kapott, és a mai napig emlegeti, mert az egyik kedvence, Kovács István kezét fogva sétálhatott a stadion gyepére.”

Köszönjük Viniczainé Csákvári Tündének a színes beszámolót, és egyúttal gratulálunk, hiszen egy Sóstói emlékbögre boldog tulajdonosa lett! Várjuk továbbra is szurkolóink történeteit, vagy fényképeit a legszebb Sóstói pillanataikról. A beküldők között pedig minden héten egy különleges, Sóstói Stadion emlékbögrét sorsolunk ki. A képeket, és a történeteket a sosto@videotonfc.hu e-mail címre, vagy a 8050 Székesfehérvár Pf.: 430 postacímre várjuk. A borítékon kérjük, tüntessék fel: „Sóstói Stadion”.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek