Fennállásának legkiemelkedőbb állomásához érkezett a Videoton

Két felvonásos, nagy ünnepre készült a Videoton az UEFA Kupa döntőjében.

Néhány napig volt csak kétséges, kivel mérkőzik a Videoton az UEFA Kupa-döntőben. A milánói 2-0-s győzelme után, az Internazionale 3-0-ra kikapott a Real Madrid otthonában. A visszavágó 29. percében egy, a pályára behajított, egyes értesülések szerint biliárdgolyó, mások szerint kődarab leterítette az olaszok hátvédjét Giuseppe Bergomit. Az Internazionale óvott, a mérkőzés eredményének megsemmisítését és a spanyol csapat kizárását kérte. Az eset pikantériája, hogy a repülő tárgy az olaszok szektora felől érkezett. Az UEFA elutasította az óvást, így néhány nappal a döntő első fordulója előtt biztossá vált, a Real Madrid jön Székesfehérvárra.

„Fennállásunk legkiemelkedőbb állomásához érkeztünk” - mondta el Dérfalvi Imre a Videoton szakosztályvezetője a Népsportnak adott nyilatkozatában, hozzátéve: „Öt fordulón túljutottunk, mögöttünk maradt hatvankét csapat. Így, visszatekintve a nagy menetelésre, joggal vagyunk büszkék arra, ami történt.”

Varga Béla a sportnapilap tudósítója beharangozó cikkében kiemelte: „A legrangosabb spanyol sportlap fenntartás nélkül dicséri a Videoton tartását, lelki erejét, azt a tényt, hogy vert helyzetben, a hajrában talpra tudott állni. Elismerésre méltó érdemnek tudja be, hogy a jugoszlávok „lesgyanús” második gólja sem roppantotta össze a csapatot. A lap szakírója meglepő, de feltétlenül méltatásnak szánt jelzővel illeti Kovács Ferencet, nevezetesen: ő „Európa legjobb védekező edzője”.

Ugyanakkor kétségtelen tény volt, a csapat támadószekciója erősen hiányos: „Kovács Ferenc vezetőedző most is igen őszinte volt. Kendőzés nélkül sorolta, milyen problémák foglalkoztatják. Ilyenek: nincs igazi csatára, csupán Novath, aki mostanában kezdi hosszú sérülése után - érezni a játékot. Májer és Csongrádi még mindig sérült. Szabónak két sárgája van. Végh? Lábujján leszakadt a köröm. Akinek volt hasonló sérülése, tudja, mennyire fájdalmas. Mindez nem panasz, csupán tényközlés.” - állt a Népsport írásában.

A szurkolók lelkesedését mindez nem befolyásolta, majd 90 000 jegyigénylés érkezett, ám ezek több mint felét el kellet utasítania a klubnak. A „maradék” így sem volt kevés, közel 37 000 ember várta Európa két legjobb csapatának összecsapását.  

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek