Videoton FC - Karpati Lviv 1-1

Jó iramú, változatos mérkőzésen, igazságos döntetlent értünk el. Csapatunk vezetőedzője is elégedett a látottakkal.

18:28
Bajnokcsapatunk ma kora este az FC Karpati Lviv ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen. Az ukránok remekül szerepeltek az előző idényben, az Európa-ligában például egészen a csoportkörig jutottak. A bajnokságban sem vallottak szégyent, az 5. helyen végeztek, ez pedig azt jelenti, hogy idén is kijutottak a nemzetközi színtérre, az Európa-liga selejtezőihez a harmadik körben fognak csatlakozni az ukránok.

A mérkőzést eredetileg 18.30-kor kezdték volna, azonban a két csapat végül úgy döntött, hogy 15 perccel később, 18.45-kor kezdik a meccset, melyről természetesen ezúttal is online közvetítést olvashatnak honlapunkon.

18:42
A Karpati Lviv az Európa-liga "J" csoportjában szerepelt, olyan "nagyágyúkkal", mint az idei német bajnok Dortmund, a francia PSG és a spanyol Sevilla. Ebben az erős csoportban az ukránok végül csupán 1 pontot szereztek, a csoportelső PSG ellen játszottak döntetlent. A legemlékezetesebb összecsapásuk azonban kétségtelenül a Dortmund elleni hazai meccsük volt, melyen óriási csatában maradtak alul 4-3-ra.

18:45
Elkezdődött a találkozó. A mérkőzést egyébként Ausztriában, a festői szépségű Fulpmes községben rendezik. Csapatunk piros-kék felszerelésben lépett pályára, ellenfelünk pedig zöld-fehérben.
18:51
Az első 5 perc igazi helyzet nélkül telt el. Ahogy a mellékelt képen - mely a mérkőzés előtt készült a helyszínen - is látszik, Ausztriában felhős időben kezdődött a meccs. Mondhatni ideális futballidő van, a hőmérséklet 20 C-fok.

19:00
Továbbra sem forgott veszélyben egyik kapu sem. Mindkét csapat játékát sok passz jellemzi, de helyzet még egyik oldalon sem alakult ki.

19:02
Az elmúlt egy percben máris több minden történt, mint az első tizenöt percben. Először Alves adott le egy életerős lövést az ukrán kaputól mintegy 20 méterre, a Karpati kapusa azonban nagyot védett. Nem sokkal később Polonkai került helyzetbe, de ezúttal sem született gól.

19:06
Lencse végezhetett el egy szabadrúgást szélről, a szögletzászlótól nem messze. Fiatal támadónk erős lövése azonban pont az ukrán kapus ölében landolt.

19:10
Nikolics került nagy helyzetbe, azonban közelről leadott lövését ezúttal is nagy bravúrral védte az ukrán "portás".

19:16
Több mint fél órát kellett várni az első igazi ukrán helyzetre. A Karpati támadójának lövése csupán centikkel suhant el a kapufa mellett.

19:20
Egy kis érdekesség, amíg várunk az első Vidi-gólra.
Az FC Karpati Lviv labdarúgója a korábbi ferencvárosi játékos, Szergej Kuznyecov 29 éves fia, ifj. Szergej Kuznyecov.

19:24
A Vidi cseréi elkezdtek bemelegíteni az ukránok kapuja mögött. Eközben az FC Karpati végezhetett el egy szabadrúgást veszélyes helyről, azonban a labda elakadt a jól felállított sorfalban.

19:30
Pontosan 45 perc játék után lefújta az első félidőt a játékvezető. Csapatunk birtokolta többet a labdát és helyzeteket is mi alakítottunk ki az ukránok kapuja előtt, azonban gólt nem tudtunk még szerezni. Mindenesetre a mutatott játék eddig biztató, és ne felejtsük el, hogy ellenfelünk tavaly az Európa-liga csoportkörében vitézkedett. Rövid pihenő után folytatódik a játék és az online közvetítésünk is.

19:49
Elkezdődött a második félidő, rögtön helyzettel nyitottak az ukránok, azonban a zöld-fehér mezes támadó lövése célt tévesztett.

19:58
A második félidő első 10 percében nem alakult ki helyzet egyik oldalon sem.

20:04  GÓL (Vidi - Karpati 0-1)
Megszerezték a vezetést az ukránok, miután a 27-es mezben játszó Leandrinho 10 méterről, éles szögből, nagy erővel kilőtte a hosszú alsó sarkot. Tujvelnek esélye sem volt védeni a lövést.

20:07 GÓÓÓÓÓÓÓL (Vidi - Karpati 1-1)
Hamar jött a válasz, Vasziljevics egyenlített. Történt, hogy a mérkőzés 65. percében a szélről remekül jött egy beadás "Vaszke" felé, aki a 16-oson belül szép mozdulattal átvette a labdát, majd kiosztott a védőjének egy esernyő-cselt és a kivetődő kapus hasa alatt a kapuba lőtte a labdát, gyönyörű gól volt!

20:15
Az egyenlítés óta - ismét - csapatunk akarata érvényesül, mi irányítjuk a mérkőzést. Főleg a jobb szélen vagyunk veszélyesek, köszönhetően Gosztonyi jó játékának.

20:21
Miért éppen Fehérvár a bajnokok városa?
A Sport Géza nagyszerű cikkét érdemes elolvasni, amíg várjuk az újabb Vidi-gólt.

20:23
Az ukránok közel jártak ahhoz, hogy megszerezzék második góljukat, azonban a lapos, nagy erejű lövést Tujvel óriási bravúrral - lábbal - hárította.

20:33
A játékvezető hármat fújt a sípjába, ez pedig nem jelent mást, mint hogy vége a mérkőzésnek. A döntetlen igazságosnak mondható, igaz az első félidőben nekünk volt több gólszerzési lehetőségünk, a második játékrészben azonban az ukránok alakítottak ki több helyzetet.

21:41


Elégedett vagyok azzal az irammal, amit a játékosaink diktáltak ezen a találkozón. Nem volt könnyű mérkőzés, mert az ellenfél technikailag is és fizikálisan is jól képzett játékosokból állt, látszott, hogy régóta együtt van a csapat. De örülök annak, ahogy a meccset kezdtük. Később néhány változtatás hatására a csapatunk lendülete kicsit visszaesett, de még akkor is jó játékra voltunk képesek, a mai teljesítményünkkel elégedettek lehetünk.

Author: Wéninger Ákos

More news