KÖRNYEZETVÉDELEM

Újabb lépés a fenntarthatóság irányába

Klubunk 2024 januárjától folyamatosan átáll a ballonos vízhasználatra és kivezeti a korábban használt műanyag flakonokat.

A Fehérvár FC számára kiemelt fontosságú környezetünk megóvása és a fenntarthatósági szempontok lehetőség szerinti maximális figyelembevétele. Ezirányú törekvéseink részeként 2024 januárjában jelentős változást eszközöltünk: klubunk minimalizálja az ivóvízfogyasztásra korábban használt műanyagpalackos ásványvizeket, amelyek helyett ballonos vizet isznak első csapatunk játékosai mellett utánpótlás-csapataink és klubunk valamennyi dolgozója is. A játékosok és stábtagok saját, vidis kulacsot kaptak, és ezt használják a pet-palackok helyett.

"A műanyagpohár-használat csökkentése érdekében a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. már tavaly bevezette a repoharak használatát a Sóstói Stadion büféiben a mérkőzéseken, amit klubunk is teljes mértékben támogatott. Az elmúlt időszakban évente több tízezer pet-palackot használtunk el, amelyeket eddig is igyekeztünk újrahasznosítani, a mostani változtatással azonban jelentősen tovább csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat. A jövőben lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minimalizálni a műanyagpalackos vizek használatát. A fenntarthatósági szempontok figyelembevétele mellett az átállással jelentős anyagi megtakarítást is eszközölünk, ugyanis a 2024 folyamán bevezetésre kerülő rendszerben minden műanyagpalack után betétdíjat számolnak fel. Az átállással ezt a pluszköltséget is megtakarítjuk, az anyagi különbség az átállás egyszeri költségeit is figyelembe véve is jelentős" - nyilatkozta honlapunknak klubunk ügyvezetője, Balogh Attila.

Author: Óházy Bálint

Photo: fehervarfc.hu

More news