Télen tovább erősödött a DVTK kerete

Négy új játékost igazoltak a miskolciak, 12 téli felkészülési meccsükből hetet megnyertek, és egy új taktikai felállást is kidolgozott Benczés Miklós.

Az őszi szezon egyik meglepetéscsapata a DVTK volt, akik 28 pontot gyűjtöttek, és ezzel a tabellán az ötödik helyen teleltek. Céljaik közt nem titkoltan az szerepel, hogy elindulhassanak az Európa Ligában - ezt Szentes Lázár, a klub szakmai igazgatója jelentette ki hétfőn délelőtt. Ehhez a bajnokságban dobogós helyen kellene majd végezniük, mivel a Magyar Kupa küzdelmeitől már korábban elbúcsúztak.

A merész szavakat tettek előzték meg, ugyanis a téli átigazolási időszakban négy játékost is leigazoltak. A legnagyobb név az a Fernando Miguel Fernández, aki legutóbb a spanyol élvonalban, a Málaga csapatában szerepelt. Rajta kívül a marokkói Youssef Sekour, a brazil Bernardo Frizoni és Vági András csatlakozott a diósgyőriek keretéhez. Utóbbi játékos egyébként Svájcból, az FC Aarau csapatából érkezett.

Januárban és februárban összesen 12 felkészülési mérkőzést játszottak Benczés Miklós tanítványai. A mester egyébként a hétfői sajtótájékoztatón elárulta, hogy ezeken a felkészülési meccseken új taktikai felállást is gyakoroltak a korábbi 4-1-3-2-es formáció mellett.
"Az ősszel látott 4-1-3-2 mellett egy stabilabb védekezést lehetővé tevő játékrendszert is meg kellett találni, ez a 4-2-3-1, ami könnyen 4-3-3-má alakítható. Ehhez két védekező középpályás kell, Abdouraman mellé ezért igazoltuk Sekour-t. A régi felállást is szeretnénk megtartani, azonban eredményt kell hozni a nagyobb erőt képviselő ellenfelek ellen is." - nyilatkozta Benczés Miklós a dvtk.eu honlapnak.

Kíváncsian várjuk, hogy a szerdai Ligakupa-meccsen már az új taktikai felállásban küldi pályára csapatát a fiatal vezetőedző, vagy egyelőre marad a korábban jól bevált formáció mellett.

A DVTK téli felkészülési mérkőzéseinek eredményei:

A dvtk.eu honlapon megjelent kép tanúsága szerint a
pályát elkezdték takarítani, vélhetően mindent megtesz
a miskolci klub annak érdekében, hogy jó pályán
rendezzék meg a meccset.

DVTK - Kazincbarcika 1-0 (0-0)
DVTK - MFK Rimavská Sobota 3-0 (0-0)
Mezőkövesd - DVTK 2-3 (1-1)
MTK - DVTK 2-1 (0-0)
DVTK - Mezőkövesd 1-0 (0-0)
DVTK - Balmazújváros 5-2 (1-1)

Törökországi edzőtábor, 2012 (Belek)
DVTK - Cracovia Kraków (lengyel I.o.) 1-1 (0-1)
DVTK - FK Shkëndija (macedón I.o.) 1-0 (1-0)
DVTK - FK Vojvodina (szerb I.o.) 0-2 (0-2)
DVTK - Botev Plovdiv (bolgár II.o.) 3-2 (1-1)
DVTK - Kamaz (orosz II.o.) 2-2 (0-2)
DVTK - Concordia (román I.o.) 4-4 (2-3)

Author: Wéninger Ákos

More news