MOL Magyar Kupa - továbbjutás a BVSC ellen

Nikolics triplájával, valamint Dárdai és Kodro góljaival 5-2-re győztünk.

Szerdán 12:30 órakor Zuglóban volt jelenése csapatunknak, amelyet a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában az NB III Nyugati csoportját vezető BVSC fogadott a Szőnyi úton. Szabics Imre a Kovácsik - Funsho, Rus, Musliu, Hangya - Dárdai, Nego, Makarenko, Kovács I. - Zivzivadze, Nikolics összetételű 11-et küldte a pályára kezdőként, Buzsáky Ákos együttesében természetesen ott volt többek között az NB III-ban már 21 gólt termelő Kokenszky Norbert.

A kezdés után csak a 3. percig kellett várnunk arra, hogy megszerezzük a vezetést! Dárdai szögletét Makarenko tette tovább a hosszúra, az érkező Nikolics pedig közelről nem hibázott (0-1). Egy perccel később Zivzivadze lövését védte a hazaiak kapusa, Kovács, majd Niko pörgette a labdát a tizenhatoson belülről a felső lécre. A 8. percben újabb helyzetet jegyezhettünk fel, ezúttal Hangya beadása után lőtt 14 méterről a kapu fölé Nikolics. Tíz perc telt el, amikor Kovácsik Ádámnak is be kellett avatkoznia, a korábban Gyirmóton az NB I-ben is bemutatkozó Szalánszki lövését védte kapusunk.

Kicsit megnyugodott a hazai csapat és jobban lezárta a területeket a következő időszakban, azonban Kovács István szép cselekkel megbontotta a védelmet a 18. percben, majd beadását Nikolics tette kapura, azonban Kovács Benedek hárítani tudott. Hét perccel később a hazaiak is veszélyeztettek, Kokenszky 14 méteres középre tartó, pattogós lövését ölelte magához Kovácsik, ezt követően Zivzivadze indult el szép cselekkel a zuglói kapu felé, de Kovács jó ütemben mozdult ki a gólvonalról. Fél óra játék után a fiatal hálóőr is tehetetlen volt, amikor egy elhibázott felszabadítás Dárdaihoz került, aki az ötös sarkáról bal belsővel, higgadtan a hálóba gurította a labdát (0-2). Két perccel később Zivzivadze 18 méteres bombája zúgott el a bal oldali kapufa mellett. A 38. percben megszereztük a harmadik gólunkat is! Kovács István labdájával Zivzivadze lépett ki a védők között, kicselezte Kovács Benedeket, a befejezés feladata pedig Nikolicsra jutott, aki közelről ezúttal sem hibázott (0-3). A játékrésznek háromgólos vezetésünknél egy BVSC-szöglet után vetett véget a játékvezető.

A szünetben Szabics Imre két helyen változtatott, Dárdai és Funsho helyett Csoboth és Kojnok léptek pályára. A BVSC-be két NB I-es múlttal rendelkező játékos, Erdélyi és Fröhlich érkezett, utóbbi az 50. percben rögtön kapura is fordult, de lövése az oldalhálóban kötött ki. Bő tíz perccel később előbb Zivzivadze, majd Nikolics tesztelte a zuglói kapus képességeit, de Kovács mindkétszer a helyén volt. Egy perccel később azonban már ismét tehetetlen volt, amikor Zivzivadze kapufája után nem a saját csapattársai, hanem Csoboth és Nikolics érkeztek a kipattanóra, végül kapitányunk fejezte be góllal az akciót, megszerezve ezzel csapatunk negyedik, saját maga harmadik gólját (0-4). A találat után Budut Kodro váltotta, nem sokkal később Rus helyett pályára lépett Lüftner is.

A 69. perben két csereként beálló játékos közreműködésével született meg ötödik gólunk - Kojnok jobb oldali éles centerezését Kodro szépen csúsztatta a hazai kapuba (0-5). Három perccel később Makarenko is pihenőt kapott, Nyári Patrik érkezett helyette a pálya közepére. A 77. percben egy szöglet utáni kavarodást követően az ötös környékén Erdélyihez pattant a labda, de a volt utánpótlás-válogatott játékos nem találta el jól a játékszert és Kovácsik könnyedén védett. Egy perccel később Kovács Benedek tolta szögletre Csoboth 15 méteres lövését. A 80. percben a sportszerűen küzdő hazaiak egy szép góllal szépíteni tudtak, Szalánszki éles szögből nagy gólt ragasztott a rövid felsőbe (1-5). Hat perccel a gól után Fröhlich próbálta 14-ről laposan eltekerni a hosszúba a labdát, de Kovácsik leért a lövésre. A rendes játékidő utolsó perceire egy BVSC-lesgól és egy nagy Csoboth-helyzet maradt, majd a hosszabbításban 21 méterről a csereként beálló Fisli András bevette a kapunkat (2-5), így végül háromgólos győzelmet arattunk.

Következik a kupában az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni mérkőzés, azonban a MOL Magyar Kupa 5. fordulójára 2022 februárjáig még várnunk kell, Szabics Imre együttese legközelebb vasárnap 17:30 órakor a MOL Aréna Sóstóban a ZTE FC-t fogadja. 

A teljes, BVSC elleni mérkőzés megtekinthető itt:

Author: molfehervarfc.hu

Photo: molfehervarfc.hu

More news