NEJC GRADISAR

"Mindent megteszünk a lehető legjobb eredményért"

U21-es szlovén válogatott támadónkkal az Eb-kijutásról és a vasárnapi FTC elleni bajnokiról beszélgettünk.

Gratulálunk az Ausztriának lőtt gólodhoz az U21-es válogatottban és ahhoz is, hogy kiharcoltátok az Eb-részvételt. Volt nagy ünneplés múlt hét pénteken a meccs után?

Köszönöm szépen a csapat nevében is! Számunkra ez egy történelmi tett volt, hiszen korábban sosem harcoltuk ki a pályán az U21-es Eb-részvételt. 2021-ben ott volt az U21-es válogatottunk ugyan az Eb-n, de akkor Magyarországgal társrendezők voltunk és a házigazda jogán szerepeltünk a kontinensviadalon, most azonban a pályán sikerült kivívnunk azt, hogy jövőre ott lehessünk az Eb-n. Az Ausztria elleni 1-1 után visszafogottan ünepeltünk, mert bár minden számítás szerint a döntetlennel kiharcoltuk a biztos továbbjutást, valamiért az UEFA honlapján az szerepelt még hétfőn is, hogy Szlovénia még nem jutott ki az Eb-re. Végül aztán nem is kellett számolgatnunk, hiszen kedd este a franciák hazai pályán 2-1-re kikaptak az osztrákoktól, így csoportelsőként jutottunk ki az Eb-re.

Nyilván egy ilyen siker, főleg hogy tulajdonképpen a te góloddal vált biztossá Szlovénia Eb-részvétele, jókora önbizalmat ad neked, amire szükséged is lehet, hiszen vasárnap az FTC otthonában lépünk pályára.

Való igaz, egy támadó számára mindig fontos, hogy gólt szerezzen és az osztrákoknak lőtt gólom tényleg fontos volt, de a dicséret az egész csapatnak jár, hiszen együtt vittük véghez ezt a nagy tettet. Az önbizalmamnak pedig tényleg jót tett, hogy végre újra gólt szereztem.

Milyen találkozóra számítasz vasárnap kora este a Groupama Arénában?

Az FTC-t senkinek nem kell bemutatni, nem véletlenül nyerték meg az elmúlt években folyamatosan a bajnokságot és szerepelnek a nemzetközi porondon. Eddig csak egyszer játszottam bajnokit az FTC ellen, akkor hazai pályán kikaptunk tavasszal, de tudom, hogy egy évvel ezelőtt a Vidinek sikerült idegenben nyernie a zöld-fehérek otthonában. Nyilván nagyon nehéz ellenük jó eredményt elérni és tavaly óta a mi csapatunk is kicserélődött, de nem feltartott kézzel megyünk az Üllői útra. Egész héten keményen készülünk és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Személy szerint jó játékkal, góllal vagy gólpasszal szeretném a csapatot ebben segíteni.

Gradisar Nejc

#9

Gradisar Nejc

Forward

2024-2025 season

13 Match

2 Goal

967 Minutes played

Author: Wéninger Ákos

Photo: fehervarfc.hu

More news