ELLENFÉL-LES

Melyik arcát mutatja szombat este a KTE?

Az alföldi csapat remekül kezdte a bajnokságot, az elmúlt fordulókban azonban nem sok okuk volt az örömre.

Nyáron több meghatározó játékos is elhagyta a KTE együttesét, többek között Bertus Lajos, Mohl Dávid, Rafael Burgos, Yannick Mbengono, Eugene Salami és Vaskó Tamás, az érkezési oldalon viszont nem találkozhattunk hasonlóan jól csengő nevekkel, inkább ifjú tehetségekkel, vagy egyelőre ismeretlen futballistákkal. Erősödött a délszláv vonal, hiszen Dejan Karan (a Vojvodinától) és Borisz Bulajics (Cselik Niksics) csatlakozott a csapathoz, valamint kölcsönbe érkezett a Partizan Beogradtól Eliomar Correira Silva. A kispadon is történt váltás a nyári szünetben, a Paksra távozó Horváth Ferenc helyét Bekő Balázs vette át.

A játékosmozgástól függetlenül parádésan kezdte az idei szezont a gárda, hiszen a nyitófordulóban magabiztosan győzött hazai pályán a Honvéd ellen, a második játéknapon pedig Kaposvárról hozta el a 3 pontot (2-1).

A sokat ígérő indulás után viszont megtorpantak a lila-fehérek, az elmúlt öt fordulóban nem tudtak győzni, a megszerezhető 15 pontból mindössze kettőt sikerült begyűjteniük. A Mezőkövesd elleni 2-6 volt az első meglepő eredmény, aztán két 1-1-es döntetlen következett a DVTK és a Haladás ellen, majd vereség a Fraditól (idegenben 1-0-ra), végül talán a legfájóbb, a múlt heti kecskeméti 2-5 a Pécs ellen, úgy, hogy 2-0-ra a KTE vezetett.

A -5-ös gólarány (11-16) sem a legjobb, csak két csapat mutathat fel ennél gyengébb adatokat, a Puskás Akadémia FC (-10) és a Kaposvár (-15). Három kétgólos játékos van egyébként a csapatban, Forró, Rajczi és Eliomar, öten pedig egy találatnál járnak. 

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news