TUDÓSÍTÁS

Ligakupa: magabiztos győzelem és továbbjutás a csoportból

Remekül helytálltak a fiatalok a dunaújvárosi mérkőzésen, Lupeta mesterhármast jegyzett, Oliveira két gólpasszt osztott ki.

10 fokban és borult időben kezdődött csapatunk utolsó csoportmeccse a Ligakupában, a Dunaújváros otthonában. A Vidi kezdőjében helyet kapott Hudák, Zsótér és Lupeta is, sérülése után először volt kezdő Oliveira és Gyepes, és a múlt héten már visszatért Juhász Roland is ott volt a pályán.

A legelső említésre méltó momentum Zsótér lövése volt, a 6. percben, ami a blokkról pattant vissza, majd szépen sorban alakítottuk ki a helyzeteket. Gyepes fejesei és Lupeta remek lövése - támadónk hanyatt vetődve lőtt fölé az ötösről - mutatták, minél előbb szeretnénk előnybe kerülni. 33 perc és két sérülés után már kettőt cseréltek a hazaiak, a második után pár pillanattal pedig megszereztük a vezetést. Mamadutól Oliveira, Oliveirától Lupeta kapta a labdát, aki szépen tekert a léc alá jobbal, 16 méterről (0-1).

A félidő vége előtt majdnem megdupláztuk előnyünket, de Juhász közeli lövését megfogta Bartus, így 1-0-val mehettünk pihenni.

A második félidő elején Tujvel mutatott be bravúrt, Jakab jobb felsőbe tartó szabadrúgását ütötte szögletre. A 64. percben aztán Stopira indításával Lupeta léphetett ki és jobbal kegyetlenül a kapuba bombázott (0-2). 

Néhány perc múlva 10 főre fogyatkoztak a hazaiak, miután Beleuc megkapta második sárgáját, azaz a pirosat egy Lupetával szemben elkövetett szabálytalanság után. A Dunaújvárost előbb a kiállítás, majd a harmadik Vidi-gól fogta meg, a 75. percben ugyanis Oliveira beadását Lupeta passzolta a hálóba közelről (0-3).

A 80. percben, csereként beállva bemutatkozott az első csapatban a Vidi II-ből erre a mérkőzésre felhozott Orbán Gáspár is, 10 perccel később pedig, hosszabbítás nélkül, lefújta a találkozót Pintér Csaba.

Ezzel a győzelemmel a Ligakupa E-csoportjának második helyén végeztünk (a Paks győzött Kozármislenyben, így ők lettek az elsők), és továbbléptünk az egyenes kieséses szakaszba.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news