INTERJÚ

Kozma Imre atya: "Hat évvel ezelőtt egymásra találtunk a Vidivel, és azóta is büszkék vagyunk a másikra"

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője nem csak az elmúlt hat évről, hanem a jövőről is beszélt honlapunknak. A Szeretetszolgálattal való együttműködés mellett egy másik fontos évfordulót is ünnepelünk: öt éve szerepel a klub újra Vi

"Több év elteltével az ember általában azt mérlegeli, hogy megérte-e? Megvalósultak-e azok a dolgok, amik az indulásnál fontosak voltak? Hat évvel ezelőtt egymásra találtunk, és ez nagy öröm a szívünkben. Az egyik legfontosabb dolog, hogy odafigyeljünk a másikra, és értéket találjunk a másikban. Az, hogy 2008-ban közös útra léptünk a Vidivel, az összetartozás élményével örvendeztetett meg bennünket. Az élet pedig tulajdonképpen erre, az összetartozás élményére épül. Garancsi Istvánnak hat éve volt egy álma. A tulajdonos úr egy értékorientált ember, aki a lehetőségeit jól és jó cél érdekében szeretné használni. Fontos volt számára, hogy a sport az ünnep legyen. Az embereknek pedig szükségük van az ünnepre, hiszen ünnepek alkalmával plusz értékek kerülnek elő az emberből. A mi feltételünk az volt a közös együttműködéshez, hogy a Máltai emblémát - ami számunkra igazi kincs - mi szívesen odaadjuk a Vidinek, amennyiben a csapat képes értékeket közvetíteni."

"A labdarúgás csapatjáték, ahol az "egy mindenkiért, mindenki egyért" elvnek meg kell valósulnia a pályán - és azon kívül is. Számunkra mindennél fontosabb, hogy tisztességes keretek között focizzanak a Vidi-mezben pályára lépő játékosok, ezzel pedig másoknak is példát mutassanak. Ez volt a mi feltételünk. A Máltai kereszt a világ négy égtája felé szétsugárzó szeretet szimbóluma, és aki a mezén viseli ezt a keresztet, annak fontos, hogy ezt a szellemiséget magáénak érezze. Az elmúlt hat év legnagyobb hozadéka, hogy nem csalódtunk egymásban, és büszkék vagyunk a másikra. A jövőt illetően pedig igazán bizakodó vagyok. Nemrég egy új szereplő lépett be a klub életébe Burcsa Győző személyében, akivel már hosszasan beszélgettünk. A legfontosabb, hogy nagyobb elvárásokkal legyünk a játékosok felé, hiszen nekik kell példát mutatniuk, hogyan lehet sportszerűen küzdeni a pályán. Az a tervünk, hogy a játékosokkal személyesen is találkozzunk, és átadjuk nekik az életfilozófiánkat" - nyilatkozta honlapunknak Kozma Imre atya.

     
 

Öt éve szerepelünk ismét Videoton FC néven

Bizonyára sokan emlékeznek szurkolóink közül a 2009. július 21-i napra, amikor is sajtótájékoztatóval egybekötött szurkolói ankétot tartott klubunk a Sóstói Stadion főlelátóján és bejelentettük ettől a naptól kezdve ismét Videoton FC néven szerepelünk a bajnokságban. Az azóta eltelt öt évben többek közt egy bajnoki címet, három bajnoki ezüstérmet, egy Ligakupa-győzelmet, két Szuperkupa-győzelmet ünnepelhettünk, valamint bejutottunk az Európa Liga csoportkörébe is.

 
     

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news