Kölcsön-figyelő - OTP Bank Liga 24. forduló, Merkantil Bank Liga 28. forduló

Így szerepeltek a hétvégén a Vidi kölcsönjátékosai.

Hat Vidi-játékos játszik a 2018/2019-es szezonban tavasszal kölcsönben. Sós Bence az NB I-es Puskás Akadémiában, Szabó Bence a szintén élvonalbeli DVTK-ban, Tóth Bence és Bévárdi Zsombor az NB II-es Vasasban, Réti Patrik a Siófokban, Bolla Bendegúz pedig az NB I-be való feljutásért harcoló ZTE-ben futballozik. Rovatunkban minden héten beszámolunk arról, hogyan teljesítettek a hétvégi fordulóban a MOL Vidi FC kölcsönjátékosai.

Sós Bence (PAFC)
Sós Bence a téli átigazolási időszak hajrájában, február 12-én került Felcsútra kölcsönbe. Az azóta lejátszott négy bajnokin háromszor kapott játéklehetőséget: az Újpest ellen csereként lépett pályára, míg korábbi csapata, a DVSC ellen kezdő volt, akárcsak legutóbb, a DVTK ellen is. Utóbbi mérkőzésen 30 percet kapott Radoki Jánostól.

Szabó Bence (DVTK)
Szabó Bence a tavaly nyári átigazolási időszak legvégén került kölcsönbe Miskolcra. Két hónap kellett ahhoz, hogy beverekedje magát a DVTK kezdőjébe, november óta azonban kirobbanthatatlan a csapatból, tizenkétszer kezdett, és nyolc alkalommal végig is játszotta a bajnokikat. A legutóbbi fordulóban a DVTK hazai pályán 1-0-ra legyőzte az egyik legfőbb vetélytársát a bennmaradásért való küzdelemben, a Puskás Akadémia FC-t. Szabó Bence végigjátszotta a találkozót.

Tóth Bence, Bévárdi Zsombor (Vasas)
Tóth Bence január végén került kölcsönbe az NB II-es Vasashoz, ahol azonnal a csapat egyik alapembere lett, hét bajnokin lépett eddig pályára, és valamennyit végig is játszotta. A legutóbbi fordulóban 1-0-ra legyőzték hazai pályán a Duna Aszfalt TVSE csapatát úgy, hogy a Tiszakécske egy félidőn keresztül emberelőnyben játszott, mivel Lakatos a 44. percben piros lapot kapott. A győztes találatot egyébként Király Botond a 90. percben szerezte meg.

Bévárdi Zsombor, aki tavaly nyáron került kölcsönbe a Vasashoz, eddig többnyire csereként lépett pályára, és nem volt ez másképp a Tiszakécske ellen sem, Birtalant váltotta a mérkőzés 75. percében. Bévárdi ebben a szezonban eddig 22 bajnokin kapott játéklehetőséget, hétszer kezdőként, tizenötször pedig csereként, valamint két gól is szerepel a neve mellett.

Réti Patrik (Siófok)
Réti Patrik tavaly nyár óta erősíti a Siófok FC csapatát, ahol eddig 24 bajnokin lépett pályára, huszonkétszer kezdőként, két alkalommal pedig csereként. A fiatal középpályás ezeken a találkozókon egy gólt lőtt a Siófok színeiben. A legutóbbi fordulóban kezdőként lépett pályára, és 68 percet kapott a megyei rangadón, melyet hazai pályán 2-0-ra elvesztett a Siófok, így továbbra is a kiesőzóna közvetlen közelében tanyázik a Balaton-parti együttes.

Bolla Bendegúz (ZTE)
Bolla Bendegúz ősszel még Réti Patrik csapattársa volt Siófokon, a téli átigazolási időszakban azonban Zalaegerszegre igazolt - természetesen továbbra is a MOL Vidi FC kölcsönjátékosaként szerepel. Akárcsak Siófokon, úgy az NB II-es listavezető ZTE együttesében is alapembernek számít Bolla. Az idei hét bajnoki mindegyikén kezdőként szerepeltette őt Dobos Barnabás. A legutóbbi fordulóban a Vác együttesét győzte le hazai pályán 1-0-ra az élvonalba tartó ZTE, Bolla végig a pályán volt.

Author: Wéninger Ákos

Photo: molvidi.hu, bfc-siofok.hu, vasasfc.hu, dvtk.eu, ztefc.hu

More news