Ismét egy büntető döntött

Csapatunk mintegy 70 percig dominált, aztán a Cádiz elleni mérkőzéshez hasonlóan végül egy büntető döntötte el a találkozó sorsát.

Ha lehet fokozni, akkor a tegnapinál még szebb időben, ráadásul még szebb környezetben – egy golfcentrumban kialakított pályán – játszottunk ma az orosz első osztályú, Lokomotív Moszkva ellen. Ezúttal is voltak pihenők, ma Sebők, Izing, Ponczók, Vujovics és Lencse edzett külön, még a meccs előtt. A két félidő most is két összeállítást és két különböző felállást hozott, ám ma kevesebbet cserélt a Mester, aki kezdőként a Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Andics – Nagy, Farkas, Elek, Polonkai – Alves, César tizenegyet jelölte ki. A mi helyzetünkkel indult a meccs, brazil próbajátékosunk révén már a 4. percben akadt csapatunk előtt lehetőség, ám ezt követően mintegy húsz percig egyik oldalon sem forogtak a kapuk veszélyben. A félidő második felében aztán egyértelműen mi domináltunk. A 25. percben Polonkai gyönyörű kapáslövésébe lépett bele egy orosz védő, majd megint csak César bizonyíthatta volna góllövő tudását: két bekken is „áthámozta” magát, ám aztán a moszkvai portásba lőtt. Néhány perccel később ismét ő volt a főszereplő, Nagy passzát igyekezett meglehetősen kis szögből a kapuba továbbítani, szép mozdulattal, de sajnos kevés sikerrel. A felvonás legnagyobb helyzete azonban Alves előtt adódott a 44. percben: a Césártól kapott labdát tisztán emelhette kapura, de az néhány centivel fölé ment. Mindeközben Bozsovicsnak összesen egyetlen komolyabb védeni valója akadt és gyönyörűen hárított.
A második játékrészben a Bozsovics – Lázár, Lipták, Milanovics, Andics (Hidvégi), Gosztonyi, Sándor, Elek (Djordjic), Szakály – Vasziljevics, Alves (Nikolics) felállásban folytatódott a mérkőzés. S ahogy az első félidő Alves lövésével zárult, úgy az ő, 19 méteres lövésével indult a második. Ebben a felvonásban már jóval kevesebb helyzetet sikerült kidolgoznunk, bár az oroszok továbbra sem adtak sok munkát Bozsovicsnak. A legígéretesebb lehetőségünk a 71. percben adódott, amikor Szakály emelt a kapu jobb oldala elé, ahol Nikolics fejelhetett volna, ám néhány centivel lemaradt a labdáról. Három perccel később aztán Lipták faltolt a tizenhatoson belül, s a megítélt büntető – jogossága vitatható – eldöntötte a mérkőzés sorsát, mivel a hátralévő időben több gól nem esett.

dr. Mezey György: „Óriási különbség volt a Cádiz és a Moszkva játékstílusa, illetve játékereje között. A Lokomotív Moszkva igen komoly csapat, komoly játékerővel, minden poszton két erős emberrel. A csapat összeállításában igyekeztem figyelembe venni, hogy a válogatottaknak maximális felkészülést biztosítsak az Azerbajdzsán elleni mérkőzésre. Ennek jegyében játszott végig ma Lipták és Lázár, de Elek is – akit nem szeretnék, hogy sérülten utazzon a válogatotthoz - 70 percig volt a pályán. Kicsit meglepődtem azon, hogy mintegy 60 percig domináltunk és két száz százalékos helyzetünk is akadt az első félidőben. Jól építkeztünk, szervezetten játszottunk, a védelmünk szinte hiba nélkül dolgozott, ami nem volt könnyű, mert két igen gyors csatára van elöl a Moszkvának, akiket sorozatosan indítgattak. A mélységi tagozódást ezért rendeznünk kellett, amit ügyesen megoldottak a játékosaim. A cserék és a változtatás mindig gyengít egy kicsit a csapaton, főleg, hogy nem minden esetben lehet ugyanolyan minőségű játékost beküldeni. Emiatt mezőnyben egy kicsit visszaestünk a második félidő derekán. Ha nincs a tizenegyes – a tegnapit jogosnak tartottam, a mait nem -, másként is alakulhatott volna a végeredmény. Összességében nagyon dicséretesnek tartom azt, amit ma láttam.”


A pálya gyönyörű környékéről megtalálja fotóinkat a Facebookon a Videoton FC közösségi oldalán.

More news