TUDÓSÍTÁS

Harmadik meccsünket is megnyertük a Ligakupában, ezúttal az Újpest ellen

40 percet emberhátrányban játszottunk a fővárosi lila-fehérek ellen, de Feczesin duplájával és Álvarez találatával győztünk. Továbbra is vezetjük az E csoportot.

Kora őszi időben kezdődött Sóstón a Ligakupa E csoportjának 3. játéknapján a kvartett két veretlen csapatának találkozója. A délután folyamán a másik találkozón a Vasas 4-0-ra győzött Ajkán.

Nagy lendülettel kezdtek a vendégek, többször is megpróbálták játékba hozni M'Bomát, de Caneira és Chakla jól működtek együtt a védelem közepén. A 10. percben Rojo éles szögből vállalkozott lövésre, Horváth biztosan fogta a lapos labdát. Kicsivel később előbb M'Boma lövését védte kapusunk, majd Ahmeti fejelt nagy helyzetben az oldalhálóba. A 16. percben Álvarez egy remek csellel becsapta védőjét az alapvonalnál, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták megállítani, Oláh Gábor pedig büntetőt ítélt. Feczesin állt a labda mögé és a jobbra mozduló Banai mellett a bal alsóba lőtt (1-0.)

Két perccel később egyenlíthetett volna az Újpest, megint M'Boma került helyzetbe, de Horváth szépen védett. A 20. percben Tcveiba fejelt fölé, a 31. percben Rojo szabadrúgása ment mellé. Próbálkoztak a vendégek, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A félidő vége felé Pajactól és Álvareztől is érkeztek beadások a lilák kapuja elé, de Banai kapus és a védelem jól állták a sarat. Mikor már mindenki elkönyvelte az 1-0-s félidőt, megdupláztuk előnyünket: Pajac labdájával Feczesin ment le az alapvonalig, ballal középre ívelt, egy védő lábáról Álvarez elé került a labda, aki egy igazítás után kilőtte a bal alsót, majd le is fújta az első 45 percet a játékvezető. (2-0.)

A második félidő nem kezdődött túl jól, hiszen az 51. percben Pajacot kiállította Oláh Gábor, miután hátulról csúszott rá ellenfelére. Ráadásul az 57. percben egy tizenegyest is megítélt a vendégeknek: Kosovic és Fejes érkeztek egy beadásra, előbbi elesett, utóbbit szabálytalannak látta a játékvezető, Stanisavljevic pedig értékesítette a büntetőt. (2-1.)

Az Újpest mindent megtett az egyenlítésért, ám nem sikerült közel kerülniük hozzá, a szépítés után 15 perccel pedig megint betaláltunk: Feczesin kapott szép labdát az ötös sarkánál, amit jól is vett le, csinált két szép cselt, majd elgáncsolták, ez is tizenegyest ért! Megint Feczesin állt oda és bár lövésébe beleütött Banai, a labda a hálóban kötött ki. (3-1.)

A 79. percben újabb gólt szerezhettünk volna, Trebotic indította Brachit a jobb szélen, aki középre ívelt, egyedül érkezett Nagy Zsolt, de az ötösről a bal kapufa mellé lőtt. Az utolsó 10 percben kisebb lehetőségek adódtak a csapatok előtt, ám gól egyikből sem lett, 3-1-re győztünk, Ligakupa csoportunkat is magabiztosan, 100%-os teljesítménnyel vezetjük. Minden sorozatot figyelembe véve ez volt szezonbeli 16. meccsünk és a 16. győzelmünk!

Legközelebb jövő szerdán lépünk pályára ennek a meccsnek a "visszavágóján", Újpesten.

 

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news