VIDEOTON FC - ZTE 2-0 (1-0)

Haraszti két gyönyörű góljával magabiztos győzelem

A kék-fehérek ezúttal jobban játszottak, mint múlt héten Zalaegerszegen, de csapatunk ismét két góllal nyert.

Igazi őszi, borús, esős időben kezdődött Felcsúton a Vidi - ZTE Ligakupa-mérkőzés. A múlt heti, zalaegerszegi mérkőzéssel ellentétben ezúttal több NB I-es játékos is pályára lépett csapatunkban, de voltak tehetséges akadémisták is a kezdő tizenegyben és a kispadon egyaránt.

Érdekesség, hogy három vérbeli csatár is kezdőként lépett pályára a Vidiben, Paraiba azonban ezúttal a bal szélen futballozott, míg Paudits Patrik Torghelle mögött árnyékékként játszott. Nem kezdődött nagy iramban a meccs, de csapatunk magabiztosan, nagy mezőnyfölényben játszott. Az első helyzetre a 22. percig kellett várni, ekkor az egyébként remekül játszó Paraiba került helyzetbe, lövését nagy bravúrral védte Penksa. A 25. percben láthattuk az első félidő egyetlen zalaegerszegi lehetőségét, Hajdú lőtt kapu fölé 23 méterről. A 33. percben Paraibát buktatta Mavolo Paolo, a szabadrúgást Haraszti védhetetlenül tekerte a hosszú felső sarokba, parádés gól volt (1-0). Néhány perccel később Torghellével szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a játékvezető pedig azonnal a 11-es pontra mutatott. A jogos büntetőt a sértett végezte el, azonban Penksa lábbal védeni tudott, így az állás nem változott az első félidőben.

A szünetben Preisinger, a ZTE mestere kettőt is cserélt, és a vendégek majdnem góllal kezdték a második játékrészt,  Somodi azonban hatalmas bravúrt bemutatva megőrizte 1-0-s vezetésünket. A 60. percben a csereként pályára lépő Kovács István került nagy helyzetbe, de lövését Penksa bravúrral védte. Tíz perccel később egy gyönyörű akció végén csapatunk újabb gólt szerzett. Kovács szép cselekkel játszotta tisztára magát, a jobb szélen üresen érkező Harasztinak passzolt, ő pedig tolt egyet a labdán, majd 15 méterről hatalmas gólt lőtt ballal a jobb felső sarokba (2-0). A hátralévő percekben újabb gól már nem született, így két nagyon szép Haraszti-góllal megérdemelten nyertünk a ZTE ellen, és jutottunk tovább a Ligakupa C csoportjából.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news