Egy orosz nap: A Lokomotív az ellenfél

Február 4-én a spanyolországi edzőtábor talán legerősebb ellenfele, a Lokomotív Moszkva vár a Videotonra.

A Lokomotív Moszkva, helyes orosz fordításban a Futbolnij Klub Lokomotyiv Moszkva együttesét 1923-ban alapították, a piros-zöld színeket magáénak tudó klub a kommunista rendszer idején a Szovjet Szállítási Minisztériumhoz tartozó Oroszországi Vasutak tulajdonában volt. A komoly sikerek elkerülték a Lokomotívot, mely hosszú ideig csak álmodozhatott a Vörös Hadsereg által "pártfogolt" CSZKA, a Belügyminisztérium fennhatósága alá tartozó Dinamo, vagy épp a Szpartak bajnoki diadalairól.

Aranykorszak
Az 1959-ből származó szovjet bajnoki ezüstérem után a rendszerváltás hozta el a vasutasok dicsőséges korszakát. A 90-es években kétszer megnyerte a csapat az Orosz Kupát, majd a következő évtizedben még három alkalommal került a Lokomotyiv Stadionba a díszes trófea. A kupasikerek kellő lendületet adtak a bajnokságra is, 2002-ben és 2004-ben a Lokomotív Moszkvát koronázták meg az orosz Premijer Ligában!
A csapat a bajnoki címek óta kisebb hullámvölgybe került, a 2006-os bronzérem óta nem fér fel a dobogóra, igaz, hetediknél sem zárt rosszabbul. A legutóbbi idényben az 5. helyre futott be a moszkvai gárda, 10 ponttal lemaradva az érmes helyezésről.

Szicsev Vezér Serege



Nem túlzás, csapatunkra egy európai szinten is meghatározó ellenfél vár a pénteken 14 órakor kezdődő mérkőzésen.

Author: Németh Zoltán

More news