ELLENFÉL-LES

Vasárnap is pályán a csapat

A szerb másodosztályban szereplő Tekstilas Odzaci ellen játszunk.

Vasárnap 13:00 órakor csapatiunk a Tekstilas Odzaci ellen lép pályára a horvátországi edzőtáborban. A 9000 fős vajdasági község nagyrészt szerbek lakta település, párszáz fős magyar kisebbséggel. Az egyesület sokáig amatőr szinten játszott, 2021-ben azonban megnyerték a negyedosztályt, tavaly pedig a harmadosztályt is, így feljutottak a második ligába. A város szerb neve egyébként a török kémény szóból ered.

A Tekstilas Odzaci jelenleg a szerb másodosztály 4. helyén telel, 20 mérkőzésen 32 pontot gyűjtött Branko Mirjacic együttese. A 40 esztendős szerb szakember egyébként a belgrádi Partizannál korábbi sikeredzőnk, Marko Nikolics munkáját is segítette 35 mérkőzésen keresztül.

Vasárnapi ellenfelünk három nagyon fontos játékosát is elveszítette eddig a téli átigazolási időszakban, összesen 11 gól távozott, miután az élvonalbeli IMT Belgrád visszarendelte Prince Luckyt, Irfan Zulficot és Darko Stojanovicsot. A keret legértékesebb tagja a Transfermarkt szerint így két hátvéd, a fiatal, korábban U17-es szerb válogatottban is megforduló Marko Lukovic, valamint a 27 esztendős, rutinosabb középső védő, Filip Sredojevic. A gólokat így valószínűleg a 24 éves, érdekes módon 2-es mezszámmal támadót játszó Milos Zlicictől várják majd a kék-fehérek szurkolói, aki korábban 39 elsőosztályú meccsen is pályára lépett már. Érdekesség, hogy az ő testvére, Lazar már adott gólpasszt a Vidi ellen, még Kisvárda-játékosként.

Az Odzaci elleni mérkőzés a szervezők tájékoztatása alapján zárt kapuk mögött kerül megrendezésre, kérjük szurkolóinkat, hogy ne induljanak el a mérkőzés helyszínére.

Author: fehervarfc.hu

Photo: fehervarfc.hu

More news