ELLENFÉL-LES

Az ESMTK vár csapatunkra

Az előző szezonban az ESMTK a harmadik helyen végzett az NB III Közép csoportjában, a MOL Magyar Kupában pedig bejutott a legjobb 16 együttes közé.

Szombaton 15 órakor Pesterzsébetre, az ESMTK otthonába látogat csapatunk a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában.

Az Erzsébeti Spartacus Munkás Testgyakorlók Körét 114 évvel ezelőtt, 1909-ben alapították. A klub legsikeresebb időszaka 1945-1949 között volt, amikor három alkalommal is a magyar élvonalban szerepelt. A legjobb helyezését az NB I-ben 1945-ben érte el az ESMTK, ekkor a 7. helyet szerezte meg.

Eddig összesen 14 alkalommal játszottunk az ESMTK ellen, többnyire a '60-as években az NB II-ben, de néhány alkalommal barátságos meccsen is megmérkőztünk a XX-i kerületi együttessel. A legnagyobb sikerünket 1960. augusztus 21-én értük el ellenük, ekkor 7-0-ra nyertünk a Sóstói Stadionban NB II-es bajnokin. Az örökmérleg 7 Vidi-győzelem, 5 döntetlen és 2 pesterzsébeti siker. A gólkülönbség 33-10 a javunkra. Utoljára egyébként 21 évvel ezelőtt, 2002-ben felkészülési mérkőzésen játszottunk az ESMTK ellen, akkor 6-1-re nyertünk.

Szombati kupaellenfelünk az elmúlt években, évtizedekben leginkább az NB III-ban szerepelt. A tavalyi volt az egyik legsikeresebb szezonjuk, hiszen a bajnokságban a harmadik helyen végeztek a Közép csoportban, a MOL Magyar Kupában pedig bejutottak a legjobb 16 közé, ahol az NB I-es Kisvárda csak egy a 123. percben esett öngóllal tudta kiharcolni a továbbjutást.

A pesterzsébeti együttes vezetőedzője, Turi Zoltán az egyik legrégebb óta ugyanannál a csapatnál dolgozó szakember az országban. 12 évvel ezelőtt - 2011 márciusában - ült le az ESMTK kispadjára. Hogy érzékeltessük, milyen hosszú időről is van szó, mióta Turi Zoltán irányítja a XX-i kerületi együttest, a Vidi három bajnoki címet, két Szuperkupát, egy Ligakupát, egy Magyar Kupát nyert meg és kétszer szerepelt az EL csoportkörében.

A mostani szezonban 7 forduló után a tabella 4. helyén áll az ESMTK 4 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel. A MOL Magyar Kupában a Harta SE-t (3-1) és a Szarvasi FC-t (5-1) búcsúztatta kupaellenfelünk.

Next match

25 July Thursday

Sumqayit FK

18:00

Mehdi Huseynzade Sumqayit City Stadium Sumqayıt

Fehérvár FC

Tickets will soon be available online

Tickets
Plan your route

Author: Wéninger Ákos

Photo: fehervarfc.hu

More news