A BVSC vendégei leszünk a MOL Magyar Kupában

Az NB III Nyugati csoportjának éllovasa ellen szerdán, 12:30 órakor játszunk a Szőnyi úton.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójának egyik záró mérkőzésén (a Paks az NB II-es III. Kerület otthonában szintén szerdán 12:30 órakor lép pályára) csapatunk a BVSC-Zugló otthonában, a Szőnyi úti Stadionban igyekszik majd kiharcolni a továbbjutást.

Az 1910-ben alapított vasutas klub labdarúgó-szakosztálya már 1924-ben szervezett keretek között versenyzett, az élvonalban pedig először 1958-ban szerepelt, legjobb eredményük 1996-ból Egervári Sándor irányítása alatt egy-egy bajnoki és kupaezüst.

Az egyesület focicsapata - már felnőtt szinten - egy időre megszűnt ugyan, de lelkesen, apró lépésekkel igyekeznek újraépíteni azt a zuglóiak, akik egyenesen a BLSZ IV. osztályából kerültek fel nyolc év alatt az NB III-ba, ahol a mögöttük hagyott évben a második helyen végeztek a Keleti csoportban, most pedig 15 forduló után vezetik a Nyugati csoportot, ahol nemrég 1-1-es döntetlent játszottak a Vidi II-vel.

A csapat felkészítéséért a korábbi válogatott és Premier League-játékos, Buzsáky Ákos felel, szakmai igazgatóként pedig az egykori MLSZ-elnök és NB I-es vezetőedző, Kisteleki István irányítja a munkát.

A játékoskeretben is vannak ismert nevek, a rutinos, 33 esztendős hátvéd, Nagy József 55 élvonalbeli mérkőzésen is pályára lépett, Fröhlich Roland pedig 82 NB I-es meccsen 7 alkalommal is eredményes volt, többek között egyszer még az év gólja is az ő nevéhez fűződött - éppen a Vidi ellen szerezte Sóstón, egy 5-1-es fehérvári sikerrel végződő, Pécs elleni találkozón. Nem lehet elmenni a 15 bajnokin 21 gólt termelő Kokenszky Norbert neve mellett sem, a 26 éves támadó a Nagykanizsa elleni bajnokin egy 60 méteres góllal hívta fel magára az országos sportmédia figyelmét is.

A magyar futballt szorosabban követők számára ismerős lehet még a jobbára cserepadon ülő kapus, Szemerédi Norbert, vagy a fiatal hátvéd, Takács Zsombor neve, előbbi a Honvéd, utóbbi az FTC színeiben lépett pályára az NB I-ben, míg a bajnokságban három gólos, UTE-nevelésű Szalánszki Gergő Gyirmóton, a már 28 esztendős, ötszörös U19-es magyar válogatott Erdélyi László pedig szintén Kispesten lett NB I-es labdarúgó - még 2011-ben.

A továbbjutó csapat jövő februárban az NB II-es Szeged ellen folytatja majd a MOL Magyar Kupát.

Author: molfehervarfc.hu

Photo: bvsc.hu

More news