Kasper Larsen a Vidi új igazolása!

A 29 éves dán középhátvéd egy év kölcsönbe érkezik Fehérvárra az Odense együttesétől.

A dán Odense BK és klubunk hétfői megállapodásának értelmében kölcsönben a Vidiben folyatja pályafutását Kasper Larsen!

A 29 éves, 192 centiméter magas középhátvéd 1993. január 25-én született a dániai Odense-ben. Szülővárosa csapatának utánpótlásában kezdte pályafutását, a dán Szuperligában a 2011/2012-es szezonban mutatkozott be, első félszezonjában rögtön nyolc bajnokin lépett pályára, majd 2015 tavaszán kölcsönbe a kazah FC Astanához igazolt.

Ezt követően a holland első osztályú Groningen vásárolta meg, ahol három évig, 2015 augusztusától 2018 augusztusáig játszott. 47 holland élvonalbeli bajnokin erősítette csapatát, valamint a 2015/2016-os idényben öt Európa Liga-meccsen is pályára lépett. A Groningent a svéd Norrköping követte, ahol másfél év alatt 30 első osztályú bajnokin védőként két gólt lőtt és három gólpasszt adott, de játszott hat Európa Liga-selejtezőn is. 2020 januárjában tért vissza az Odense-hez, ahol mostanáig már 121 élvonalbeli bajnoki és 3 gól áll a neve mellett.

Az U16-ostól az U21-esig minden dán korosztályos válogatottban, valamint hazája olimpiai válogatottjában is szerepelt, a legmagasabb korosztályban nyolc meccsen lépett pályára a dán címeres mezben.

"Nagyon jók az első benyomásaim Magyarországon és már nagyon várom, hogy a csapattal együtt készülhessek és játszhassak mérkőzéseket. Megnéztem a Fehérvár legutóbbi meccseit is, boldog voltam, hogy a Konferencia Ligában sikerült a továbbjutás a playoff körbe. Ritkán adatik meg az embernek, hogy olyan neves csapat ellen léphessen pályára, mint a Köln, így természetesen ezt a párharcot is nagyon várom már. Szeretném bizonyítani a képességeimet és minél többet játszani a szezonban, és persze minél előkelőbb helyezést elérni a bajnokságban" - mondta honlapunknak a szerződés aláírása után Kasper Larsen.

"Rus Adrián távozását követően mindenképp szerettünk volna középső védőt igazolni, olyan játékost, aki játékban van és megfelelő magassággal rendelkezik. Ezeket figyelembe véve döntöttünk Kasper Larsen leigazolása mellett, abban bízva, hogy gyorsan be fog illeszkedni a csapatba, hiszen formában van, így növeli a vezetőedző variációs lehetőségeit a védelemben" - nyilatkozta klubunk sportigazgatója, Sallói István.

Kasper Larsent a 3-as számú Vidi-mezben láthatjátok majd a pályán.

Author: Óházy Bálint

Photo: molfehervarfc.hu

More news