Újabb nagy bravúr a válogatottól: győzelem Németországban is!

Fiola Attila kezdőként, Nego Loic csereként játszott a Szalai Ádám góljával megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

A Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportját vezető magyar válogatott Németország ellen, Lipcsében lépett pályára péntek este. A sorozat utolsó előtti fordulójában a MOL Fehérvár FC két válogatott játékosa közül Fiola Attila a kezdőben kapott helyet, Nego Loic pedig a cserepadon kezdte a mérkőzést.

A 17. percben a befejező csatár pozíciójában feltűnő Fiola remekül készítette vissza a labdát Szalai Ádámnak, akinek lövése szögletre pattant. A sarokrúgásból viszont már megszerezte a vezetést a magyar nemzeti tizenegy, Szalai parádés mozdulattal pörgette a labdát a kapu bal oldalába (0-1)!

A 25. percben közel járt a gólpasszhoz a Vidi csapatkapitánya, a bal oldalról adott középre, az érkező Schäfer András nagy helyzetben leadott lövését Ter Stegen bravúrral védte. A védekezésben is rendkívül szervezetten játszó magyar csapat a szünetben 1-0-ra vezetett, míg a csoport másik mérkőzésén az olaszok 0-0-s döntetlenre álltak az angolokkal.

A fordulás után az első negyedórában a németek játszottak veszélyesebben, majd újra kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A magyar védelem Fiolával a jobb oldalán egytől egyig hatástalanította a német támadásokat, amikor kellett, Gulácsi is a helyén volt, sőt a 86. percben a korábbi Vidi-középpályás, Kleinheisler László léphetett ki ziccerben, azonban Ter Stegen bravúrja megakadályozta, hogy már ekkor eldőljön a meccs.

Ekkor már Nego Loic is a pályán volt, aki 85. minutumban Szoboszlait váltotta, a rendes játékidő végén pedig egy kontránál német sárga lapot harcolt ki.

Az eredmény az ötperces ráadásban sem változott, a magyar válogatott bravúros győzelmet aratott Németországban, amivel eldőlt, hogy biztosan bent marad az NL A-divíziójában, hétfőn 20:45-től pedig a csoportgyőzelemért játszhat a Puskás Arénában az angolokat 1-0-ra legyőző Olaszország ellen.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: MTI / Illyés Tibor

További hírek