Klubrekord és győzelem Gyirmóton!

Nikolics Nemanja megdöntötte Szabó József rekordját, majd rúgott még egy gyönyörű gólt, így 2-0-ra nyertünk a győriek otthonában.

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában csapatunk a Gyirmót FC Győr otthonában lépett pályára szombat délután. Michael Boris a Kovács D.  - Rus, Stopira, Sabanov - Nego, Dárdai, Fiola, Makarenko, Hangya - Nikolics, Kodro tizeneggyel kezdte a találkozót, Peter Zulj pozitív PCR-teszt, Ivan Petrjak térdsérülés miatt nem volt keretben. Csapatkapitányunk Nikolics Nemanja volt, Fiola Attila pedig a 300. NB I-es bajnokiján lépett pályára.

Remekül, sőt, klubrekorddal kezdődött a mérkőzés, hiszen a második percben Kodro beadását Nikolics kapásból vágta a hálóba (0-1)! Ez volt csapatkapitányunk 112. NB I-es gólja Vidi-mezben, ezzel átadta a múltnak legendás támadónk, Szabó József megdönthetetlennek hitt rekordját. Ezután próbálkoztak a hazaiak is, többek között kölcsönjátékosunk, Zeke Márió is lőtt a 21. percben, de a labda elkerülte a kapunkat, a 23. percben Nagy beadását pedig Kovács Dániel fülelte le.

Fél óra játék után Kovács kollégája, Rusák viszont már másodszor is tehetetlen volt - ki más, mint Niko szerezte meg saját maga második (és 113.) gólját szombat délután Gyirmóton, miután remek labdát kapott Rustól, majd elegánsan átemelte a hazai kapust (0-2). A román válogatott hátvédet később ápolni is kellett, majd Bese Barnabás váltotta, a félidőt pedig egy Niko lövés, hazai szempontból Rusák védés zárta le.

A szünetben Michael Boris nem változtatott, Csertői Aurél viszont kettőt is cserélt, Nagy Patrik és a Vidi-nevelés Major Martin helyett Cvetanovski és Szegi érkezett. A félidő első perceiben rövid időn belül három szögletet is elvégezhettek a hazaiak, de egyikből sem alakult ki veszélyes helyzet, a 61. percben pedig Hasani beadásába vetődött bele Bese. A 70. percben Nikolics lövése Kodro előtt és a baloldali kapufa mellett pattogott ki az alapvonalon.

A 75. percben Kodrót Szendrei Norbert váltotta, öt perccel később Dárdai szöglete után Stopira fejesénél óriásit védett Rusák, majd a második sarokrúgás után Bese lövését hárította a hazai kapus. A hajrára a klubrekorder Nikolicsot Funsho, Dárdai Palkót pedig Bohdan Lednev váltotta, a rendes játékidő utolsó percében pedig Makarenko távoli kísérletét védte Rusák. A hosszabbításban még Simon 20 méteres tekerése adott munkát Kovács Dánielnek, de a győzelmünk nem forgott veszélyben, 2-0-ra nyertünk Gyirmóton, Nikolics Nemanja pedig megdöntötte Szabó József NB I-es gólrekordját!

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek