ÁTIGAZOLÁS

Stefan Scsepovics a Videoton FC játékosa

A 28 éves szerb támadó a spanyol első osztályban szereplő Getafe együttesétől érkezett Székesfehérvárra. Az elmúlt félévet a szintén spanyol Sporting Gijónnál töltötte kölcsönben.

Tomás Tujvel, Huszti Szabolcs és Boban Nikolov után a télen a negyedik új játékossal bővült a Videoton FC kerete. Klubunk szerződést kötött a legutóbb a Getafétől a Sporting Gijónnál kölcsönben futballozó Stefan Scsepoviccsal.

A 28 esztendős támadó - aki Marko Scsepovics testvére - Belgrádban született és a Partizannál nevelkedett, ám még ifjúsági korában átigazolt az OFK Belgrádhoz, ahol 2008-ban, azaz 18 esztendősen a felnőttek között is bemutatkozott. A következő években több különböző klubnál is megfordult, legeredményesebb szezonja pedig a 2013-14-es volt, amikor a spanyol másodikosztályban a Sporting Gijón színeiben 39 bajnokin 9 gólpassz mellett 23-szor talált be, ezzel pedig a második helyen végzett a góllövőlistán. 2016-ban igazolt legutóbbi klubjához, a madridi Getaféhoz, amely júliusban korábbi sikerei színhelyére, a Sporting Gijónhoz adta kölcsön. Stefan Scsepovics a szerb, az olasz, a belga, az izraeli, a skót és a spanyol élvonalban összesen 141 bajnokin lépett pályára és 62 gólt szerzett.

"Azért jöttem a Vidihez, hogy a legjobbamat nyújtsam, góljaimmal segítsem a csapatot és megnyerjük a bajnokságot. Nem szeretek az erősségeimről beszélni, mert azoknak a megítélése nem az én feladatom, hanem a szakembereké és persze a szurkolóké. Én egyszerűen csak igyekszem a saját határaimat feszegetve mindent beleadni és ha ez megtörténik, az az egész csapat hasznára lesz. Sokat beszéltem a testvéremmel a klubról, a célokról, a körülményekről és minden egyébről, ez pedig rengeteget segített a döntés meghozatalában. Nehéz időszak van mögöttem, de biztos vagyok benne, hogy a Videoton FC-nél ismét azon a magas színvonalon teljesítek majd, amire tudom, hogy képes vagyok." - fogalmazott Stefan Scsepovics.

"Szerettük volna tovább erősíteni a támadó szekciónkat, hiszen adott esetben ott létszámhiánnyal is szembesülhettünk volna a szezon során mind versenyhelyzet, mind sérülések, eltiltások tekintetében. Stefan Scsepovics személyében olyan játékost sikerült szerződtetnünk, aki mögött már most, 28 évesen komoly külföldi pályafutás áll, nem kevés nemzetközi tapasztalattal. Ha annyi gólt és gólpasszt fog jegyezni, mint a testvére, nagyon boldogok leszünk mi is és a szurkolók is. Reméljük, hogy a fivérek sarkallni fogják egymást a minél magasabb teljesítmény elérésére. Marko személye és itteni sikerei egyébként megkönnyítették a transzfer létrejöttét, de nem miatta választottuk Stefant, hiszen már több mint egy évvel ezelőtt is felmerült a szerződtetése. A kiemelten fontos tavaszi feladatok mellett ezzel az igazolással a nyári szezonkezdetet is igyekszünk már szemmel tartani." - nyilatkozta sportigazgatónk, Kovács Zoltán.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek