TUDÓSÍTÁS

2-1-re nyert a DVTK a szezon utolsó meccsén

A hazaiak szereztek vezetést Brkovics révén a második félidő 22. percében, amit Stefan egalizált hat perccel később, de végül a DVTK újra betalált.

Együttesünk a Budapest Honvéd ellen az OTP Bank Liga 32. fordulójában május 27-én 2-0-s győzelmével bezsebelte története harmadik bajnoki címét, de egy megmérettetés még előttünk állt: a kiesés ellen küzdő DVTK új otthonában léptünk pályára.

A találkozóra több újoncot is nevezett Marko Nikolics vezetőedző. Első NB I-es meccsét játszotta Mocsi Attila és Bolla Bendegúz, a másodikat Réti Patrik és ő csakúgy először volt kezdő, mint Elvir Hadzic. Tóth Bence és Tamás Krisztián másodszor voltak kezdők Vidi-játékosként az élvonalban, Tujvel pedig öt év és egy nap után először lépett pályára bajnokin fehérvári színekben. A kispadra hat potenciális debütáns került, valamint Vinícius Paulo.

A hazaiak kezdőjében nem volt ott a sérült Antal, a keretben pedig Diego Vela, Óvári Zsolt, Nikolaosz Ioannidisz és az eltiltott Nagy Tibor sem, viszont két egykori vidi-játékos igen: Tamás Márk és Lipták Zoltán.

A DVTK indította útjára a labdát és az 5. percben előttük adódott az első lehetőség is. Busai csapott le egy labdára és Ugraihoz játszott, aki éles szögből lőtt, Tujvel hárított. A következő percekben főleg a hazaiak támadtak, Ugrai több lövéssel és beadással is próbálkozott, de mindegyik elkerülte a kaput, illetve sikerült semlegesíteni.

A 16. percben Pátkai, négy perccel később Hasani sárgult be. Csapatunk a 23. minutumban bontakozott ki először igazán, amikor óriási ziccert alakítottunk ki: Tamás beadását Réti 6 méterről lőtte centikkel a kapu mellé. Nem sokkal később jól adogattunk a DVTK tizenhatosa körül, több ígéretes helyzet is adódott, végül szögletet harcoltunk ki.

A félidő hátralévő részében szinte csak szögletekkel veszélyeztetett a hazai gárda, de ezeket mind sikerült tisztázni, ahogy Szarka bólintását is. A 45. percben a félidő záró akkordjaként az ígéretes kontrát vezető Kovácsot rántota le Shestakov egy sárgáért.

A második játékrész elején, az 50. minutumban óriási ziccer maradt kihasználatlanul: Bolla húzta meg a szélen, majd veszélyesen beadott, egy hazai védő az ötösön belevetődött, majd még egy hozzáért, így került Negóhoz, aki az alapvonalra lehúzva ismét beadott. Rados belekapott, de a labda átszállt a kapu másik felére, ahol jött Pátkai és éles szögből az oldalhálót találta el.

Két perccel később Ugrai beadását Lipták fejelte Tujvel kezébe, majd újabb két percre rá még egy ziccer adódott: Kovács szögletét előbb Stefan, majd Mocsi fejelte el, utóbbi bólintása nyomán került Radoshoz a labda. Az 58. minutumban Stefan vezette fel létszámfölényben a labdát, Negóhoz játszott, aki nagy erővel az oldalhálót találta el.

A 67. minutumban esett az első gól, egy, a szögletzászlótól beadott szabadrúgást Brkovics fejelt a bal kapufa tövéhez (1-0).

A 73. percben a meccs harmadik debütánsát avattuk: Szabó Bálint állt be Elvir Hadzic helyére. Három perccel később egyenlítettünk: Stefan emelt váratlanul a tizenhatos sarkáról, Rados keze fölött-között pedig utat talált a labda a hálóba (1-1).

Ezt követően növelte a nyomást a bennmaradásért küzdő DVTK és több lehetőség is adódott előttük, elsősorban beadásokból. Előbb Tóth mentett óriásit az időközben beálló Bacsa lefejelt labdája után, majd Tamás is ziccerben fejelhetett, de Tujvel szépen védett.

A 82. percben állt be a mérkőzés mindent eldöntő gólját szerző Makrai Gábor. A támadó a 87. percben talált be - időközben Bacsa fejesét is védenie kellett Tujvelnek -, miután belépett tizenhatosunkra és elpasszolta hálóőrünk mellett a játékszert.

A 85. percben beálló Torvund is szerepet játszott a mérkőzés utolsó nagy helyzetében, hiszen tőle került hátra a labda, majd egy lekészítést követően Pátkai 23 méterről tüzelt, a felső lécről azonban kifelé pattant a játékszer, így maradt a 2-1.

Győzelmével - és a többi eredmény kedvező alakulásával - a DVTK bennmaradt, de természetesen csapatunknak sem kell túlságosan búslakodnia, hiszen a bajnoki címet a múlt héten már begyűjtöttük.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek