ELLENFÉL-LES

A kiesés elkerüléséért élet-halál meccset vívó DVTK otthonába látogatunk szombaton

A diósgyőriek a 27. forduló után vezetőedzőt váltottak.

Együttesünk az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírásának megnyerését követően a záró fordulóban a Diósgyőri VTK vendége lesz. A 19 órakor kezdődő összecsapáson a hazai csapat számára óriási lesz a tét, hiszen csak győzelem esetén marad esélyük a bennmaradásra.

A diósgyőri csapat 27 fordulót követően két ponttal a kiesőzóna fölött a 9. helyen állt, amikor megváltak Bódog Tamás vezetőedzőtől és helyére a klub korábbi játékosát, Fernandót nevezték ki. A csere óta lejátszott 5 bajnokijukból 4-et veszítettek el (Újpest, Mezőkövesd, DVSC, Ferencváros), a Paksot pedig 1-0-ra verték meg egy öngóllal; és ennek következtében most sereghajtók. Bennmaradásukhoz az kell, hogy győzzenek és a Vasas-Balmazújváros duó egyike se nyerjen.

A DVTK keretének összértékét 6,15 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, ez az NB I mezőnyében a 8. legmagasabb, legértékesebb játékosuk pedig az ősszel a magyar válogatottban is bemutatkozó Ugrai Roland, akit 600 ezer euróra becsülnek. Őt 450 ezer euróval a télen igazolt és eddig 678 percet játszó Serhii Sesztakov követi, míg Ioannidisz és Vela egyaránt 40-400 ezer eurót érnek.

A házi gólkirály nem más, mint a tízgólos Ugrai Roland, aki azonban a tavasz folyamán csak egyszer volt eredményes. Vela és Ioannidisz 5-5 gólos. Az eddig bevetett 27 játékos közül is Ioannidisz és Ugrai játszottak a legtöbb meccsen, egyaránt két-két alkalommal hiányozva (a görög éppen a Ferencváros ellen nem lépett pályára). Vela 29-szer, Busai 28-szor játszott, de Fernando érkezése óta alapember még Tamás Márk, Nagy Tibor, Kocsis Gergő, Florent Hasani, Bacsa Patrik, Bárdos Bence és Dusan Brkovics is. A DVTK kapuját az elmúlt meccseken a megműtött Antalt helyettesítő Rados őrizte. A hazaiaknak egy eltiltottjuk lesz, méghozzá Nagy Tibor, aki 5. sárgáját gyűjtötte be az FTC ellen, de visszatérhet az eltiltását letöltő Lipták Zoltán és Dejan Karan.

Drukkereink számára a DVTK együtteséből leginkább természetesen Lipták Zoltán neve lehet ismerős, aki 2011-ben bajnoki címet ünnepelhetett a Vidivel. Szintén bajnokunk a 2014-15-ben egy meccsen pályára lépő Kocsis Gergő, míg Tamás Márk székesfehérvári születésű és Vidi-nevelés is egyben.

Ami az InStat-pontszámokat illeti, a legjobban átlagok tekintetében papíron Dusan Brkovics (244) áll, ám a korábbi debreceni hátvéd a télen érkezve eddig csak statisztikailag kevéssé értékelhető mennyiségű, összesen 6 találkozón játszott. Őt a 16 meccses Eperjesi (238) követi, majd Ugrai (236) jön, akihez az a Nono van a legközelebb, aki a tél folyamán távozott.

A forduló csapataiba eddig Ugrai (négyszer), Vela (háromszor), Ioannidisz (háromszor), Nono (kétszer), Busai (kétszer), Lipták (kétszer), Karan (kétszer), Tamás M. (kétszer), Rados, Kocsis és Brkovics (egyszer-egyszer) tudtak bekerülni.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek