A megújuló Sóstói Stadionról tájékozódhattak a szurkolók a Városházán

December 14-én indulnak a bontási munkálatok, várhatóan 2017 nyarára készül el az új, 14 ezer férőhelyes létesítmény.

Szurkolói fórumot rendeztek a Sóstói Stadion újjáépítéséről a székesfehérvári Városháza dísztermében csütörtök este. A tervezők bemutatták a megújuló stadion terveit, szó volt a bontás és az építés ütemezéséről, a stadionhoz kapcsolódó Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjáról, és természetesen a Videoton FC következő másfél évének menetrendjéről is. 

Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az érdeklődőket, bevezetőjében kiemelte, a város egyik emblematikus helye a Sóstói Stadion, ami most megújul. "Egy teljesen új, multifunkcionális létesítmény születik, ami mindenben megfelel a 21. század követelményeinek, és terveink szerint egy Vidi-város jön létre a városon belül. Fontos, hogy a szomszédos területek is megújulnak, parkolók, utak épülnek. Jogi értelemben külön, de összességében mégis együtt történik a stadion újjáépítése és a Sóstó rehabilitációja, így együtt egy csodálatos, új városrész, új közösségi tér születik majd" - fogalmazott.

A stadion terveit elkészítő SAMO Kft. ügyvezető igazgatója, Kókány Győző azt mondta, egy teljesen egyedi arénát képzeltek el Székesfehérvárra. "A tervezés során merültek fel problémák, hiszen egy meglévő épület átalakítása is a feladatok közé tartozik, nem nulláról kell majd kezdeni a munkálatokat, de megoldottuk, az építési és kivitelezési terv kész, kezdődhet a munka."

Mészáros Attila alpolgármester az ütemezésről beszélt. "A bontás előkészülete december 15-én indul, január és április között pedig megtörténik a lelátó tényleges bontása. Januárban kiírjuk a közbeszerzést a kivitelezésre, és ha minden jól halad, három hónappal később, májusban elkezdődik az építés. 2017 nyarára készülhet el az új, 14144 férőhelyes létesítmény, de ne felejtsük el, hogy egy tél benne lesz a kivitelezésben, így az időjárás változtathat az átadás időpontján. A zöld környezetet nem szeretnénk épületekkel terhelni, a megújuló Sóstó Természetvédelmi Területhez a szükséges infrastruktúrát a stadion területén oldjuk meg" - mondta.

Balogh Attila, a Videoton FC ügyvezetője a csapat következő másfél évének terveiről adott tájékoztatást. "Az edzések továbbra is Fehérváron lesznek minden korosztálynak, így a felnőtt csapatnak is, a bajnokik és a kupameccsek Felcsúton kerülnek majd megrendezésre. Reméljük, nyáron érdekeltek leszünk a nemzetközi kupaporondon, hogy azokat a találkozókat hol vívjuk, még nem dőlt el. A szurkolóknak a Pancho Arénába eljutni extra erőfeszítés, ezért megpróbáljuk a magunk eszközeivel segíteni őket. Alacsonyabb jegyárakkal, ingyenes buszjáratokkal készülünk, nem csak Fehérvárról, hanem a megye több pontjáról is" - foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek