VIDEOTON FC - SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS 7-0 (1-0)

Futballünnep Fehérváron, hetet mért a Vidi a Haladásra

Az első félidő végén Nikolics góljával még csupán 1-0-ra vezetett csapatunk, a fordulás után azonban már gólparádévá érett a Vidi fölénye. 2007 és 2011 után 2015-ben is sikerült 7-0 arányban nyernünk bajnoki mérkőzésen.

Csapatunk annak tudatában lépett ma este pályára a Haladás ellen, hogy az FTC 2-0-ra legyőzte az Újpestet, ezzel a fővárosi zöld-fehérek nyolc pontra megközelítettek bennünket, és az MTK-t megelőzve már a második helyen állnak.

Ünnepélyes keretek közt kezdődött a 23. forduló záró mérkőzése, ugyanis Burcsa Győző klubigazgató köszöntötte Kovács Istvánt, aki múlt héten, az Újpest ellen játszotta századik élvonalbeli mérkőzését.

A válogatott középpályás sérülés miatt nem állhatott Joan Carrillo vezetőedző rendelkezésére, így fordulhatott elő, hogy egyszerre volt a pályán Nikolics és Feczesin is. A találkozó előtt 18 góllal toronymagasan a góllövőlista élén álló támadó játszott ezúttal Kokó helyén, míg a csúcsék Feczesin volt.

A 2. percben Gyurcsó távoli lövését szögletre ütötte a szombathelyiek román U21-es válogatott kapusa, aki a Juventustól érkezett kölcsönbe Szentes Lázár csapatához. A sarokrúgást követően Juhász fejelt kapura a labdát a gólvonalról sikerült az egyik szombathelyi védőnek kivágnia. Fölényünket mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a 11. percben már az ötödik szögletünket végezhettük el, ráadásul ez is roppant veszélyes volt, Nikolics azonban közelről kapufára lőtte a labdát. Percekkel később ismét hatalmas helyzet maradt ki a vendégek kapuja előtt, a 23. percben azonban sikerült megszereznünk a vezetést. Gyurcsó "rajzolta" tökéletesen Nikolics fejére a labdát, támadónk pedig védhetetlenül fejelt öt méterről a Haladás kapujába (1-0). Ez volt Nikó szezonbeli 19. gólja, ennél többet még sosem lőtt egy szezon alatt az élvonalban. A sors furcsa fintora, hogy két alkalommal is 18 góllal lett gólkirály, amikor azonban 2012-ben 19 találatot ért el, csupán a második helyet sikerült megszereznie a mesterlövészek között, hiszen abban a szezonban a debreceni Coulibaly lett a gólkirály 20 góllal.

A találkozó 34. percében egy gyors kontra végén Nikó tette ki jobbra a labdát Gyurcsónak, aki egyből visszapasszolta azt középre, azonban a labda picit Nikolics mögé érkezett, így nem sikerült kapuba találnia. A 38. percben megfogyatkoztak a vendégek: Martinez taposta meg a becsúszó Gyurcsó Ádám lábát, azonnal villant a piros lap. A reklamáló Szentes Lázárt is elzavarta a kispadról Farkas Ádám játékvezető. A játékrész utolsó perceiben még egy veszélyes Juhász-fejest és egy távoli Stopira lövést jegyezhettünk fel, de az eredmény nem változott.

Szünetben egyik mester sem cserélt. Nem kellett sokat várni az újabb Vidi-gólra: az 52. percben egy nagyon szép támadás végén Oliveira adott középre az ötös sarkáról, Feczesin pedig az üres kapuba továbbította a játékszert (2-0). Három perccel később a két gólszerző játszott össze, Feczesin beadása azonban centikkel elsuhant Nikolics feje fölött, pedig támadónk nagyon ígéretes helyzetben volt. A 63. percben gyorsan elvégeztünk egy szögletet, a labda Oliveira elé került, aki ragyogóan tekert középre, Feczesin emelkedett a legmagasabbra, és hét méterről szép gólt fejelt (3-0). A 67. percben "Fecze" közel járt a mesterhármashoz, de a percekkel korábban pályára lépő Trebotic remek labdáját követően nem sikerült újabb gólt szereznie. Nem úgy horvát középpályásunknak, aki a 70. percben egy szép kényszerítő végén higgadtan lőtt a vendégek kapujába (4-0), majd három perccel később egy gyors kontra végén Trebotic ugratta ki Nikolicsot, aki egyből kapura is lőtt, a kapus azonban védeni tudott, de a labda éppen Trebotic elé került, aki néhány lépésről a kapuba lőtt (5-0). Ilyen arányban ebben a szezonban már kétszer is nyertünk, hiszen hazai pályán az MTK-t, valamint idegenben a Pápát is sikerült 5-0-ra legyőznünk.

Itt azonban nem állt meg a csapat, a játékosok örömfocit varázsoltak a Sóstói Stadionba. A 86. percben a szintén csereként pályára lépő Ivanovszki szolgálta ki Oliveirát, aki néhány méterről nem hibázott (6-0), majd ahogy az ilyenkor lenni szokott, szegény embert az ág is húzza, hiszen a 88. minutumban Nikolics beadását követően Fehér fejéről a saját kapujába pattant a játékszer - öngól (7-0). Az utolsó pillanatban még Ivanovszki is gólt szerezhetett volna, neki azonban még várnia kell az első NB I-es találatára. Egy alkalommal, 45 éve már sikerült hét gólt lőnünk hazai pályán a Haladásnak, akkor azonban "csak" hat góllal nyertünk, hiszen a végeredmény 7-1 lett. Vagyis a mai, hétgólos győzelem a legnagyobb arányú sikerünk a szombathelyi alakulat ellen.

Csapatunk szenzációs játékot mutatott be, és 2011. november 19-e után sikerült ismét hét góllal megnyernie egy bajnoki mérkőzést, előtte pedig 2007-ben a Tatabányát győztük le 7-0-ra. Április 19-én, vasárnap a DVTK otthonába látogatunk az OTP Bank Liga 24. fordulójába.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek