IGAZOLÁS

Rémi Maréval a Vidibe igazolt

A 31 éves francia védő 1+1 évre írt alá klubunkhoz. Előző csapata a Maccabi Tel Aviv volt.

Rémi Maréval a franciaországi Domont-ban született 1983. február 24-én. Klubjai sorrendben az US Chantilly, a Beauvais, az Oldham Athletic, az Ajaccio, az FC Tours, az FC Nantes, a Zulte Waregem, a KAA Gent és a Maccabi Tel Aviv voltak. A legtöbb időt a Nantes-nál (3 év) és a két belga csapatnál, a Waregemnél és a Gentnél (2-2 év) töltötte, utóbbi együttesben játszott a Vidi ellen 2012 nyarán az Európa Liga selejtezőjében, amikor itthon 1-0-ra, idegenben 3-0-ra győztünk. A Maccabi Tel Avivnál együtt dolgozott Paulo Sousával, klubunk egykori vezetőedzőjével. Martinique válogatottjában egyszer szerepelt.
A ballábas, védőként és a középpályán is bevethető játékos 1+1 évre kötelezte el magát Székesfehérvárra.

"Amit eddig láttam a klubnál és a városban, az nagyon tetszett, de egyelőre még nem volt időm mélyebben megismerni az országot, az itteni kultúrát. Tudom, hogy a Vidi UEFA Kupa-döntőt játszott 1985-ben a Real Madrid ellen, és 2012-ben, az Európa Ligában már játszottam is a Vidi ellen a Gent játékosaként. Az akkor nem volt egy jó élmény, hiszen oda-vissza kikaptunk. Itt is bizonyítani akarom, hogy jó játékos vagyok, remélem, segíteni tudok a csapatnak, hogy a céljait elérje, vagyis megnyerje a bajnokságot, utána pedig a nemzetközi porondon is jól teljesítsen" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Rémi Maréval.

"Maréval egy olyan játékos, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik, jelentős bajnokságok jó csapataiban szerepelt korábban. A kiválasztásánál fontos volt, hogy olyan valakit igazoljunk, aki minél előbb be tud illeszkedni és fel tudja venni a ritmusunkat, és egyértelmű segítség legyen tavasszal, majd remélhetőleg a nemzetközi kupában és a következő szezonban is. Legutóbbi csapata a Maccabi Tel Aviv volt, ahol Paulo Sousa edzette. Úgy gondolom, nagy hasznára lesz a Vidinek" - mondta a játékosról Burcsa Győző klubigazgató.

Rémi Maréval bombagólja az Olympique Marseille ellen a Nantes színeiben

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu