TUDÓSÍTÁS

5-0-ra ütöttük ki a Partizánt

Szabó József mesternégyesével és Májer pazar találatával nagyon közel kerültünk a továbbjutáshoz már a párharc első felvonása után.

20000 néző előtt kezdődött a Sóstói Stadionban a Partizan elleni UEFA Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzése. A jugoszlávok az angol Queens Park Rangerst búcsúztatták az előző körben (6-6-os összesítéssel, idegenben szerzett több góllal), mi a francia Paris Saint-Germaint (5-2-es összesítéssel).

A találkozó 8. percében Novath passzával Burcsa lépett ki a jobb oldalon, középre adott, de Omerovic kivetődve megkaparintotta a labdát Szabó elől. Két perccel később Szabó egy remek labdaátvétel után kapu felé fordult, majd 13 méterről, ballal fölé bombázott. A 12. percben már nem hibáztuk el: Burcsa jobbról játszott középre, Szabó jobbal, félmagasan a kapu bal oldalába lőtt. (1-0.)  

A 14. percben Mance lövését védte Disztl, a 28. percben Radanovic próbálkozása ment mellé. A 30. percben Szabó került helyzetbe, de középről mellé lőtt. A félidő végén először Horváth, majd Szabó nem tudott túljárni Omerovic eszén, így 1-0-s Vidi-előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidőt álomszerűen kezdtük. A 48. percben Csongrádi kiugratta Májert a bal oldalon, szélsőnk beadott, az ötösről pedig Szabó magabiztosan helyezett a kapuba! (2-0.)

Egy perc múlva már már 3-0 volt! Burcsát vitte földre Kalicanin a tizenhatoson belül, a büntetőt Szabó ballal a kapu bal oldalába lőtte!

A Partizan próbált felállni a padlóról, de ahogy kitámadtak, megint csapatunknak adódtak lehetőségei kontrákból. A 74. percben Májer indította Novathot, aki remekül ívelt középre, Szabó pedig 7 méterről, a kapufa segítségével belőtte önmaga és csapatunk negyedik gólját! (4-0.)

A 80. percben jött a kegyelemdöfés, Májer szerelte Radovicot az oldalvonalnál, bevezette a labdát az ötösre, ott egy csellel átvert két védőt is, majd beadás helyett váratlanul a rövidbe lőtt, fantasztikus gól volt! (5-0.)

5 perccel a vége előtt Novath 25 méterről óriási kapufát lőtt, közel volt a hatodik.

Végül 5-0 maradt a vége, csapatunk csodálatos játékkal ütötte ki a belgrádi Partizánt és nagyon közel került a továbbjutáshoz már a párharc első meccse után.

 

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: mti.hu

További hírek