VISSZHANG

Egy ország tapsolt Fehérvárnak

Elérhető közelségbe került a nyolc közé jutás az UEFA Kupában.

"Csak a legnagyobb elismerés hangján szólhatok a csapat teljesítményéről. Fizikailag, lelkileg is felkészültünk erre a fontos találkozóra, és a pályán az történt, amit a mi játékosaink akartak." - méltatta tanítványait, az 5-0-s Partizán elleni mérkőzést követően Kovács Ferenc, aki ezek után úgy vélte, csak a csoda segíthet a Partizánon.

A parádés győzelem után, valóban csak elismerés hangján lehetett szólni a csapat teljesítményéről. 

"Egy ország tapsolt a Fehérvárnak" - tette címlapjára a Népsport. És az sem véletlen, hogy a Videoton televíziókat ezután sokáig a Partizan elleni öt gólt bemutatva reklámozták a tévében. 

Nem csak a hazai újságokban volt téma a Vidi bravúrja: „Senki sem várt ilyen fölényes győzelmet, s ez egyben biztosíték arra, hogy a székesfehérvári együttes ott lesz a legjobb nyolc között” - írta a pozsonyi Pravda

A londoni Times visszafogottabban cikkezett, emlékeztetve a Partizán Queens Park Rangers elleni teljesítményére: „Ez olyan eredmény, amellyel a fehérváriak biztosnak érezhetnék a helyüket a legjobb nyolc között, ha nem a Partizánról lenne szó…”

Az est hőse, a négy gólt rúgó Szabó József ennél sokkal magabiztosabb volt: „Ha kiüt bennünket a Partizán, akkor abbahagyom a focit” - nyilatkozott a mérkőzés után.

Nenad Bjekovicnak, a Partizán Beográd trénerének néhány nappal korábbi magabiztossága, azonban a meccset követően semmivé foszlott. "A Videoton jobb csapat, mint a legutóbbi angol ellenfelünk volt, így a továbbjutáshoz már csak a csoda segíthet bennünket" - szomorkodott a jugoszláv mester.

Szerző: Vidi.hu

További hírek