"Egy góllal jobb lesz a Vidi"

Koller Ákos emelhette először magasba a Ligakupa győzelemért járó serleget 2008-ban, négy évvel később, immár civilként is biztos a Vidi sikerében.

Koller Ákos 2003-2009 között volt a Vidi játékosa, az utolsó években csapatkapitánya, 2005-ben kétszer a címeres mezt is felhúzhatta Lothar Matthaus regnálása alatt. Fehérvári karrierje után Kecskeméten is játszott egy fél szezont, majd az NB III-as Dunaharaszti játékosa lett. Jelenleg, 37 évesen a szintén harmadosztályú Diósd futballistája, civilben egy pizzériát vezet Budapesten. A Ligakupa-döntő előtt beszélgettünk.

Mi voltunk ugye az első és a második sorozat győztesei is, ami az akkori körülmények között nagy eredménynek számított. Esős idő volt Debrecenben, amikor a visszavágó mérkőzést játszottuk, és 2-0-ra nyertünk. Nem lehet összehasonlítani az akkori klubot a mostanival, ami mára intézménnyé nőtte ki magát.

Székesfehérváron egy felszálló, majd egy átmeneti időszakban játszottál, milyen volt az akkori Vidi?

Hat évet töltöttem Fehérváron, szép időszaka volt a pályafutásomnak. Családias hangulat jellemezte, és nagyon jó közösség volt az akkori. Nyugodtan mondhatjuk sikeresnek is, hiszen 2006-ban megnyertük a Magyar Kupát, a bajnokságban harmadikak lettünk, 2008-ban és 2009-ben pedig jöttek a Ligakupa győzelmek.

A Videoton FC-től pont szerdai ellenfelünkhöz, a Kecskeméthez igazoltál. Volt olyan jó akkor a KTE, mint ma?

2009 őszén játszottam ott, jó csapat volt már akkor is. Vidéki együttesként, amelyiknek nem olyan nagy a költségvetése, az egységesség kialakítása volt a cél, zömében magyar játékosokkal. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen tavaly megnyerték a Magyar Kupát, és most ötödikek a táblázaton.

Milyen eredményre számítasz a Kecskemét - Vidin?

Nagyon nehéz mérkőzés lesz a szerdai, de biztos vagyok a Vidi sikerében, egy góllal minimum jobbnak bizonyulnak majd a lila-fehéreknél. 

Szerző: Acsai N. Ferenc