UTÁNPÓTLÁS-VÁLOGATOTTAK

U17: Egygólos vereség az elitkör nyitányán

Fiatal támadónk, Kovács Patrik 73 percet játszott a franciák elleni találkozón. Az U20-as válogatott 2-0-ra nyert Izland ellen, Babos Bence csereként 25 percet töltött a pályán, míg Pető Milánt a 90. percben küldte pályára a szövetségi edző.

Férfi U17-es válogatottunk megkezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében. Az első mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a csapat a franciáktól - adta hírül az mlsz.hu.

Magyarország-Franciaország 1-2 (0-1)
Magyarország: Kocsis Botond - Pál Barna, Szekér Botond, Csorba Noel - Lakatos Noel, Madarász Ádám, Décsy Ádám, Bolgár Botond - Barkóczi Barnabás, Kovács Patrik, Mondovics Kevin

A francia csapat egyértelmű favortiként várta az összecsapást, játékosaik olyan topklubokban nevelkednek, mint a PSG, a Marseille vagy a Moncao. Jeremiás Gergő együttese azonban úgy lépett pályára, hogy szeretne meglepetést okozni, és harcban maradni az Európa-bajnoki szereplés kivívásért. A franciák az első perctől kezdve igyekeztek nyomás alatt tartani a magyar kaput, az első félidő első felében jellemzően a mi térfelünkön zajlott a játék. Az első negyedóra végén Lakatos Noel lövését kellett védenie a francia kapusnak, három perccel később azonban egy jobb oldali akció végén Kylian Kouakou megszerezte a vezetést a franciáknak (0-1). Ellenfelünk a folytatásban sem mondott le a támadások lehetőségéről, veszélyesebben futballozott a magyar csapatnál, amely fegyelmezetten, szervezetten védekezett, de a támadásépítésekre kevesebb ereje maradt.

A fordulás után nyomasztó mezőnyfölényben játszott a francia válogatott, a mieink becsülettel tették a dolgukat védekezésben, de az ellenfél játékosai fizikális fölényüket kihasználva gyorsan megszerezték a labdákat, és folyamatosan a magyar térfélen tartották a labdát. A 70. percben Kouakou megszerezte saját maga és második találatát, és úgy tűnt, ezzel végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában azonban utolsó erőtartalékait is mozgósította a magyar csapat, és a 90. percben sikerült szépítenünk: Mondovics Kevin a jobbösszekötő helyéről lőtt a kapuba (1-2). A hosszabbítás perceiben egyenlítési lehetőségünk is volt, de nem sikerült kihasználni, így a franciák 2-1-re megnyerték a találkozót.

Válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző angol válogatott ellen lép pályára.

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti Alcufer Stadionban.

Magyarország-Izland 2-0 (1-0)
Magyarország: Simon Barnabás - Stefan Raul Martin, Dragóner Áron, Markgráf Ákos, Farkas Bendegúz (Bodnár Gergő, 90.) - Tóth Alex (Vingler László, 65.), Tóth Rajmund (Pető Milán, 90.) - Molnár Ádin (Helmich Pál, 81.), Dénes Csanád Vilmos (Klausz Milán, 81.), Krajcsovics Ábel (Babos Bence, 65.), Dénes Adrián (Kovács Patrik, 90.)

A 2004-es, illetve a 2005-ös korosztály egybevonásával újonnan megalakuló U20-as válogatott az U21-es válogatott előszobájának is tekinthető, jövő ősszel ugyanis ebből a két korosztályból fog összeállni az U21-es nemzeti csapat. A frissen alakult együttes szerdán Izland ellen játszotta le első felkészülési mérkőzését.

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott. Az izlandi válogatott egy kicsivel többet birtokolta a labdát, de helyzetekben nem mutatkozott meg a labdabirtoklási fölénye. Válogatottunk több veszélyes akciót is vezetett, először Markgráf Ákos távoli lövése, majd Dénes Csanád bombája veszélyeztette az izlandi kaput, Dénes Adrián szabadrúgását pedig a kapus védte. A 40. percben tizenegyeshez jutottunk, amelyet Molnár Ádin váltott gólra. A második félidőben is folytatódott a kiegyenlített mezőnyjáték. A 86. percben Klausz Milán fejesével megdupláztuk előnyünket, így 2-0-ra megnyertük a találkozót.

Pénteken ismét megmérkőzik egymással a két együttes Gyirmóton.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: mlsz.hu

Forrás: mlsz.hu

További hírek