KÖLCSÖN-FIGYELŐ

Április 29-május 6.

Dala Martin és a Nyíregyháza számára bajnoki címet és feljutást hozott a hétvége az NB II-ben.

A Merkantil Bank Liga NB II-ben a Nyíregyháza április 29-én, hétfőn Ajkán indította a hetet. A hazaiak 1-0-s bravúrgyőzelmet arattak az azóta már feljutott nyírségiek felett, a vendégeknél Dala Martin a kispadon kapott helyett, míg az FC Ajkában Babos Bence végigjátszotta az összecsapást.

Vasárnap a Nyíregyháza, immár Dala Martinnal a kapujában a Gyirmót FC Győrt fogadta. Bár a vendégek korai vezetésükkel ráijesztettek a házigazdákra, a Szpari a 36. perctől emberelőnyben játszva a második félidőben fordított és végül 3-1-re megnyerte a mérkőzést. A győzelmükkel Dala Martinék bajnokként jutottak fel az első osztályba.

Az Ajka vasárnap Tiszakécskén vendégszerepelt és 2-1-es vereséget szenvedett. Babos Bence kezdett a mérkőzésen, edzője a 88. percben cserélte le.

Az OTP Bank Liga NB I-ben a DVTK Újpestre látogatott és 7-0-s vereséget szenvedett. A miskolciaknál Szabó Levente kezdett a mérkőzésen, a szünetben lecserélték.

A horvát első osztályban Lirim Kastrati kezdőként egy félidőt kapott a Lokomotiva Zagreb csapatában Eszéken, ahol a házigazda NK Osijek 0-0-s félidő után 3-1-re legyőzte a zágrábiakat. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek az 57. perctől emberhátrányban futballoztak. A koszovói válogatott támadót a szünetben lecserélte edzője.

Franck Bambock csapata, a görög Panetolikosz nem lépett pályára az elmúlt héten.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek