INTERJÚ

Vinícius Paulo: "Brazília-Kolumbia döntőt várok a Copa Américán!"

Csapatkapitány-helyettesünk Casemirót személyesen is ismeri a selecao mostani keretéből.

19 nappal a 2011-es Copa América fináléja után jelentette be klubunk Vinícius Paulo leigazolását. Azóta is a csapatot erősítő brazil-magyar középhátvédünk az uruguayi River Plate gárdájától érkezett Magyarországra. Azóta már a harmadik dél-amerikai kontinensbajnokságot rendezik, csapatkapitány-helyettesünket pedig most a brazíliai tornáról is kérdezte a molvidi.hu.

"Természetesen elsődlegesen a brazil válogatottnak szurkolok a Copa Américán, de az ott töltött időszak miatt Uruguay is közel áll a szívemhez. Többé-kevésbé követtem a tornát és az emltett kettő mellett a csoportkör során még Kolumbia játéka is lenyűgözött, egyikőjük végső sikere esetén sem lennék szomorú. A legesélyesebbnek Brazíliát és Kolumbiát tartom, könnyen lehet, hogy a döntőt is ők játsszák majd! A játékosok közül a Real Madridban futballozó Casemirót a Sao Paolóból ismerem, vele egy helyen laktam és sülve-főve együtt voltunk [Vinícius rajta kívül a selecao keretébe most be nem kerülő Lucas Mourával és Oscarral is együtt futballozott a Sao Paolónál - a szerk.], de sajnos már évek óta nem beszéltünk, míg a PSG-s Marquinhos ellen a Vidivel játszottunk edzőmeccset" - nyilatkozta Vinícius Paulo, majd a felkészülésről is beszélt.

"Most már jó néhány napja itt vagyunk a többi válogatott játékossal és keményen dolgozunk. Próbáljuk felvenni a ritmust a kis szünet után. Úgy gondolom, mindenki magáévá tette a vezetőedző taktikai elképzeléseit is, igaz ez a csapattal készülő fiatalokra is. Összességében pozitív kicsengése van számomra az edzőtábornak, úgy érzem, haladunk a kitűzött célok felé" - fogalmazott csapatkapitány-helyettesünk.

Szerző: Guber Péter

Fotó: molvidi.hu