Döntetlen a ZTE otthonában

Hodzic találatával már a 5. percben megszereztük a vezetést, amit Babati a 84. percben egyenlített ki. 

Az OTP Bank Liga 33. fordulójában a már biztos bentmaradó ZTE otthonába látogattunk. Miután az is eldőlt már korábban, hogy mi ezüstérmesként zárjuk az idei szezont, a mérkőzésnek inkább presztízsértéke volt, mindkét csapat győzelemmel akarta zárni a 2019-2020-as idényt. A hazaiak támadója, Radó András pedig a gólkirályi címre hajtott, hiszen az utolsó játéknap előtt ő állt a góllövőlista élén 13 találattal.

Joan Carrillo ezúttal a Kovács D. - Fiola, Rus, Musliu, Hangya - Nikolov, Houri - Kovács I., Hodzic, Funsho - Futács tizenegynek szavazott bizalmat.

A hazaiak Bőle révén már az 5. percben veszélyeztettek, az FTC kölcsönjátékosa 17 méterről próbálkozott, lepattant a lövés. Egy perccel később azonban nálunk volt az előny: Funsho adott balról szép labdát Hodzicnak, aki elvitte a hazaiak kapusa mellet, majd éles szögből, ballal az üres kapuba lőtt (0-1). 

A 8. percben majdnem 0-2-re változott az eredmény, Hodzic kapott ismét remek labdát, 15 méterről ballal a job kapufára tekert. A 11. percben Katanec közeli fejesét hatalmas bravúrral védte Kovács, előtte egy ziccerben kilépő hazai játékost ért be Hangya a kapunk előtt. 3 perccel később Kovács passzát Futács lőtte kapura, de Demjén magabiztosan védte a középre tartó lövést. A 27. percben Hodzic lövését Demjén lábbal védte, a kipattanót Kovács tekerte 15-ről kapura, ezt is fogta a hazai kapus. A 33. percben Tamás Krisztián lőtt kapu mellé 14 méterről. A 37. percben Tamás beadása egy hajszállal magas volt Bobálnak, aki gólra éhesen érkezett a kapunk elé, végül Rust juttatta a kapunkba, ezért viszont nem jár gól. Két perccel később Mitrovic tekert kapura egy szabadrúgást a bal szélről, Kovács a felső sarok elől ütötte ki a labdát, de a kapunk nem szabadult fel, sőt igen komoly tűzijáték alakult ki a 16-osunkon belül, végül Nikolov becsúszva mentet egy közei lövést, ami jó eséllyel a kapunkban kötött volna ki.

Szünet előtt előbb Mitrovics lőtt 16 méterről kapura nagy erővel, úgy tűnt, Kovács ütötte bravúrral kapufára a labdát, a tv felvételeiből azonban látszott, hogy kapusunk nem ért hozzá, majd Futács lőtt sajnos lesről a hazai kapuba.

A második félidő elején Rus mentett a kapunk előtt, majd az 53. percben Futács lépett ki a védők közül, támadónk 10 méterről lőhetett kapura, Demjén nagyot védett, a kipattanót Hodzic 18 méterről kapu fölé vágta. 10 perccel később Futács második lesgólját szerezte a meccsen. A 66. percben Petrjak lapos lövését fogta Demjén. A 80. percben itt is-ott is adódtak helyzetek: előbb egy szélről érkező beadásra vetődött ki Kovács remekül, és szerezte meg a labdát Radó elől, majd Futács ziccerét védte Demjén, végül Kocsi közeli próbálkozását hárította Kovács Dániel. A 84. percben egyenlített a ZTE: Babatihoz került egy labda a félpályánál, tolt rajta egyet, majd mintegy 45 méterről a kint álló Kovács fölött a hálóba lőtt (1-1).

A 89. percben Bőle beívelését Babati fejelte kevéssel a jobb kapufa mellé 10 méterről. A 91. percben Mitrovics éles szögből hatalmas kapufát lőtt. A vége előtt Nego beadását Nikolics gyönyörűen fejelte a ZTE kapujába - de a partjelző ismét lest jelzett, ez volt a harmadik gólunk, amit les miatt nem adtak meg a mérkőzésen. A 94. percben újra Mitrovics lőtt, ezúttal a tizenhatos sarkáról, Kovács hárított.

Több találat nem született, egy pontot szereztünk Zalaegerszegen, 63 pontot gyűjtve a második helyen zártuk a 2019-2020-as szezont.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek