VISSZAPILLANTÓ

Vidi-győzelmek a Groupama Arénában

Feczesin Róberttel és Nikolics Nemanjával közösen elevenítettünk fel két FTC elleni idegenbeli Vidi-sikert és mindkét korábbi fehérvári gólvágó elárulta azt is, milyen találkozóra számít vasárnap délután. 

Vasárnap délután 16. alkalommal játszunk tétmeccset az FTC ellen a Groupama Arénában. Az OTP Bank Liga NB I-ben eddig 11 bajnokin léptünk pályára az FTC 2014-ben átadott új otthonában, nyolc vereség mellett háromszor sikerült pontot szereznünk.

Három alkalommal viszont sikerült nyernünk a zöld-fehérek ellen a Groupama Arénában, mindhárom találkozó Magyar Kupa-meccs volt. 2016-ban 1-0-ra, 2019-ben és 2021-ben pedig 2-1-re nyertünk az FTC otthonában. A 2016-os és a 2021-es találkozók gólszerzőivel beszélgettünk az akkori győzelmekről és arról is, hogy milyen találkozóra számítanak vasárnap délután.

Magyar Kupa, 2015-2016, Negyeddöntő, Első mérkőzés

10 február szerda

Ferencvárosi TC

0-1

Groupama Aréna Budapest

Videoton FC
  • Feczesin

Ferencvárosi TC

Dibusz Dénes - Radó András, Hajnal Tamás (Stanislav Sesták 69'), Pintér Ádám, Gera Zoltán, Roland Lamah (Florian Trinks 75'), Michal Nalepa, Emir Dilaver, Cristian Ramírez, Varga Roland, Nagy Ádám (Nagy Dominik 69')

Videoton FC

Braniszlav Danilovics - Nego Loic, Juhász Roland, Lang Ádám, Fejes András - Pátkai Máté - Suljic Asmir, Heffler Tibor (Pölöskei Zsolt 80'), Kovács István, Haraszti Zsolt (Sejben Viktor 88') - Feczesin Róbert (Tischler Patrik 75')

Játékvezetők
Szabó Zsolt

Szabó Zsolt

Berettyán Péter, Georgiou Theodoros

"2016-ban a Vidi és az FTC uralta a magyar mezőnyt, ez a két együttes kiemelkedett a bajnokságból. 2015-ben háromszor is megmérkőztünk idegenben az FTC-vel, kétszer az NB I-ben, egyszer pedig a Magyar Kupa döntőjében és mindhárom meccsen alulmaradtunk úgy, hogy gólt sem sikerült szereznünk, így természetesen a 2016-os egymás elleni kupameccsünk sem ígérkezett könnyű menetnek. A várakozásaink be is igazolódtak, nagyon nehéz meccset játszottunk idegenben, amit egy kissé szerencsés góllal sikerült megnyernünk, ha jól emlékszem Pátkai Máté ívelt előre felém egy labdát, az FTC védői és Dibusz Dénes nem értették meg egymást, én pedig gólra tudtam váltani a kínálkozó lehetőséget. Nyertünk 1-0-ra az Üllői úton, azonban a továbbjutást végül az FTC harcolta ki, hiszen a máig emlékezetes visszavágón, amelyet Kassai Viktor szerintem nagyon érdekes felfogásban vezetett - volt is komoly visszhangja a találkozónak - 2-1-re nyerni tudott a fővárosi együttes, így idegenben lőtt több góllal ők jutottak tovább. Az elmúlt négy-öt évben a Ferencvárosnak nem volt igazi kihívója az NB I-ben és bár legutóbb ugyan Kecskeméten kikaptak, de ettől függetlenül magabiztosan uralják a magyar bajnokságot. Az utóbbi időben a Vidi elkapta a fonalat, fontos győzelmeket szerzett a csapat. Nem azt mondom, hogy már önbizalomtól duzzad a fehérvári együttes, de mindenképp kijelenthető, hogy felszálló ágban van a csapat. Mindezek ellenére azt nem merem kijelenteni, hogy a vasárnapi találkozó esélyese a Vidi lenne, de ha olyan felfogásban futballozik a csapat, mint tette azt a legutóbbi néhány meccsen, akkor képes lehet egyenrangú ellenfele lenni idegenben is az FTC-nek" - nyilatkozta honlapunknak Feczesin Róbert, akinek a góljával 2016-ban 1-0-ra legyőztük idegenben a Ferencvárost.

MOL Magyar Kupa, 2020-2021, 8 közé jutásért, 9. forduló

24 február szerda

Ferencvárosi TC
  • Stopira

1-2

Groupama Aréna Budapest

MOL Fehérvár FC
  • Nikolics
  • Stopira

Ferencvárosi TC

Dibusz Dénes - Mmaee Samy, Tokmac Nguen (Mak Robert 85'), Zubkov Oleksandr (Sigér Dávid 76'), Kharatin Ihor (Kharaishvili Giorgi 76'), Civic Eldar, Botka Endre (Lovrencsics Gergő 63'), Blazic Miha, Boli Frank, Uzuni Myrto, Laidouni Bilal

MOL Fehérvár FC

Kovács Dániel - Nego Loic, Visar Musliu, Stopira, Fiola Attila, Hangya Szilveszter - Funsho, Alef, Ivan Petrjak (Bolla Bendegúz 77') - Budu Zivzivadze (Rus Adrián 90'), Nikolics Nemanja (Rúben Pinto 84')

Játékvezetők
Bognár Tamás

Bognár Tamás

Szalai Balázs, Szert Balázs, Pillók Ádám

"2021 februárjában, nehéz időszakban találkoztunk az FTC-vel a MOL Magyar Kupában. Nem volt a csapatnak még hivatalosan vezetőedzője, hiszen Szabics Imre április 1-től vette át a csapat irányítását, így Szalai Tamás megbízott edzőként dolgozott Késedi Gáborral együtt. Emlékszem, úgy érkeztünk a Groupama Arénába, hogy előtte pár nappal hazai pályán 3-1-re kikaptunk bajnokin a DVTK-tól, szóval nem a legjobb előjelekkel vártuk a kupameccset. Egyértelműen az FTC volt a favorit, de sikerült jól kezdenünk a meccset és büntetőből az első tíz percben betaláltam Dibusz kapujába. Utána jött Stopi peches öngólja, de erre is jól reagált a csapat és Stopira is, aki még a szünet előtt betalált a jó kapuba is. Azon a meccsen az egész csapat rengeteget tett a győzelemért, nagyon sokat futottunk és minden párharcba keményen beleálltunk. Csúsztunk-másztunk a siker érdekében. A Ferencváros sokkal stabilabb volt és többet is birtokolta a labdát, Kovács Daninak is be kellett mutatni néhány nagy védést, összességében igazi csapatmunkának volt köszönhető az a győzelem az Üllői úton. A meccs utáni ünneplés alkalmával lehetett igazán látni, mekkora sikert is értünk el és milyen fontos volt az a győzelem az egész csapat számára. Az a győzelem a szív diadala volt, hiszen minőségben már akkor is jobb volt a Ferencváros, amit mi nagy akarattal és összefogással tudtunk ellensúlyozni. Azt sajnálom csak, hogy a sorozat végén nem mi emelhettük magasba a Magyar Kupát, hiszen a döntőt elveszítettük az Újpesttel szemben, de a bajnokságban fontos löketet adott nekünk az FTC elleni idegenbeli siker. Azzal nem mondok nagy dolgot, hogy most vasárnap a Ferencváros a meccs esélyese, sőt már a szezon előtt azt is elmondtam, hogy a bajnoki cím fő várományosa is az FTC, mert szerintem messze a zöld-fehéreké a legerősebb keret és nem csak az NB I-ben, hanem Európában is jól szerepelnek minden évben. Hosszú a kispadjuk, tudnak rotálni, minden posztra van legalább két szinte azonos képességű játékosuk. Sajnos nálunk ez nem mondható el, de az utolsó egy hónapban mutatott teljesítmény bizakodásra adhat okot. Hazai környezetben fontos győzelmeket szereztünk, emellett jó focit is játszunk, az viszont, hogy több mint egy éve nem nyertünk idegenben tétmérkőzést, mindenképp szégyen. Egyszer minden sorozatnak - legyen az akár pozitív, akár negatív - meg kell szakadnia és az fantasztikus lenne, ha a Vidi rossz idegenbeli sorozata vasárnap a Groupama Arénában szakadna meg. Biztos vagyok benne, hogy 3 pontnál sokkal többet nyernénk egy idegenbeli FTC elleni győzelemmel és hosszú idő után végre újra megkapaszkodhatnánk a felsőházban. Szurkolok nagyon a Vidinek, mert az semmiképp sem a realitás, hogy ez a klub, ezzel a kerettel a kiesés ellen harcoljon, a fehérvári szurkolók megérdemlik, hogy sikeres legyen a Vidi" - nyilatkozta honlapunknak Nikolics Nemanja, aki 2021-ben az első gólunkat szerezte az FTC elleni idegenbeli 2-1-es kupasikerünk alkalmával.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek