VIDI-PAKS

Vezetőedzői értékelések

Bartosz Grzelak összefoglalta gondolatait az őszi idénnyel kapcsolatban is.

Bartosz Grzelak, a Paks elleni győzelemről:

“A meccs előtt sokat beszéltünk a Paks erősségeiről. Magasan letámadnak, erősek a párharcokban. Erre felkészítettük a játékosainkat. Egy Vidi-meccsre készültünk, azaz azt szerettük volna, ha a mi stílusunk dominál, és nem engedjük, hogy az ő játékuk érvényesüljön. Remekül kezdtünk, természetesen ez is fontos volt, a második gólunk pedig fantasztikus támadás végén esett. Egy ilyen mérkőzésen viszont nem lehetett egy pillanatra sem kihagyni, magasfokú koncertrációra volt szükség egy ilyen erős ellenféllel szemben. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a csapat kezelte ezt a mérkőzést, taktikailag, mentálisan és a szenvedélyt tekintve is rendben volt ma minden. Le a kalappal a csapat előtt.

A sajtótájékoztató további részében az őszi idényt értékelte vezetőedzőnk az újságírók kérdéseire válaszolva:

Nem bánja, hogy egy ilyen jó sorozat ér véget most a téli szünet miatt? Hogyan alakul a Vidi programja a következő hetekben?

Tényleg nagyon jó sorozatban vagyunk, de még csak a szezon felénél járunk, még nem dőlt el semmi. Természetesen az a cél, hogy ezt a jó formát átmentsük a tavaszi idényre. A játékosok kéthetes pihenőt kapnak, de azért mindenki kap egyéni programot is. Januárban kétszer egy hétre Horvátországba utazunk edzőtáborba, szeretnénk két erős ellenféllel is játszani ott. Három idegenbeli meccsel kezdjük majd az évet, fontos, hogy ezekre megfelelően felkészüljünk.

Ez volt a legjobb mérkőzése, amióta ön ül a Vidi kispadján? A mérkőzés végén vastaps kísérte a csapatot az öltözőbe.

Talán mondhatjuk, hogy ez volt a legjobb meccsünk. Külön öröm, hogy egy erős ellenféllel szemben mutattuk be ezt a teljesítményt. Volt mostanában több jó meccsünk is, korábban olyan is akadt, hogy jól játszottunk, de nem szereztünk pontot. A múlt héten viszont pont az ellenkezőjét láthattunk, nem volt jó napunk Mezőkövesden, de a miénk lett a három pont. Szerintem összeségében a csapat fejlődése folyamatosan látható volt az ősz folyamán.

Az öltözőből az ünneplés közben átszűrődtek a BL-Himnusz dallamai. Jelent ez bármit? Mit szól Kenan Kodro játékához, aki vezeti a góllövő-listát?

Nem (mondta az első kérdésre mosolyogva magyarul vezetőedzőnk - szerk.). Kodro egy taktikailag nagyon rugalmas játékos, több szerepben is tudjuk használni. Okos labdarúgó és egy igazi vezető, aki példát mutat a többieknek, ráadásul most szórja a gólokat is. Örülök neki, hogy Kenan Kodro a Vidi játékosa.

Nagyon gyengén kezdte az idényt a Vidi, majd megtáltosodott a csapat. Mi történt?

A jó matróznak át kell hajóznia a legnagyobb viharokon is, csendes vízen nem lehet megtanulni jól vitorlázni. A szezon elején még nem volt teljes a keret, kemény volt a sorsolásunk is, de sokat tanultunk csapatként ebből az időszakból. Mindenki realizálta, hogy nem fogunk egy futballmérkőzést sem nyerni akkor, ha nem vagyunk 100 százalékig elkötelezettek. Erről sokat beszéltünk az öltözőben. Formációt is váltottunk, stabilabb lett a védekezés és a kétcsatáros játék több gólt is hozott elől. Az az érzésem, hogy most olyan focit mutatunk be, amelyben mindig benne van a gól, a mérkőzés állásától függetlenül. Ez szerintem egy nagyon fontos tényező. Ha nincs több kérdés, akkor pedig boldog karácsonyt és új évet szeretnék kívánni minden újságírónak és Vidi-szurkolónak is!

Bognár György:

"Megérdemelten nyert ma a Vidi, de mi is elértük a célunkat, mert 145 fiatalpercet kellett ma összehoznunk, és ezt sikerrel teljesítettük. Nem a legjobb csapatunkkal kezdtünk, rutintalan volt a védelem, ráadásul Szabó Jani is megsérült. Ezért is jött a szünetben Szappanos és Böde, hogy legyen valami rutin a pályán. Kikapni soha nem jó, ha a legjobb csapatunkkal állunk fel, lehet élesebb lesz a mai mérkőzés, de szükségünk volt a fiatalpercekre, ezt már nem tudtuk tovább húzni. A versenyrendszert szerintem nem ártana átgondolni…Valakinek be kell tenni a fiatalokat, valakinek meg nem."

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek