Vereséggel kezdtük a tavaszi szezont

A PAFC 3-0-ra győzött a MOL Aréna Sóstóban.

Szombat délután elkezdődött a 2018/2019-es idény tavaszi szezonja, csapatunk a Puskás Akadémia FC-t látta vendégül a MOL Aréna Sóstóban. A felcsúti együttes ellen pályaválasztóként eddig száz százalékos mérleggel álltunk. Kovács István, Anel Hadzic és Vinícius eltiltás miatt nem lehettek ott a MOL Vidi FC meccskeretében. Ott volt viszont a kezdőben Elek Ákos, aki 7 és fél év után, egészen pontosan 2624 nap után lépett pályára ismét Vidi-játékosként NB I-es bajnokin. A találkozó előtt gyászszünetre került sor, hiszen a fehérvári labdarúgás két kiemelkedő alakját is elveszítette a héten: január 28-án Horváth II Lajos, egy nappal később Németh Lajos hunyt el.

A legutóbbi PAFC - Vidi bajnoki paprikás hangulatban ért végett, ezúttal pedig már a 40. másodpercben előkerült Kassai sporttárs zsebéből a sárga lap, a vendégek védője, Bokros rántotta le Scsepovicsot. A 7. percben teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a PAFC. Urblík József távoli lövése a bal felső sarokban kötött ki (0-1).

A folytatásban mezőnyjátékkal teltek a percek, majd a 20. minutumban Radó tekert középre, Urblík üresen emelkedett, megcsúsztatta a labdát, de kaput nem talált, Gonzalo Vega előtt pedig elsuhant a játékszer.

A 25. percben Huszti oldalszabadrúgását követően Elek fejelt 8 méterről kapura, Hegedűs hatalmasat védett. Félóra elteltével Scsepovics keveredett ki a jobbszélre és a szögletzászló közeléből élesen középre adott, Nego váratlanul érkezett középütt, de nem találta el fejjel a labdát, így elment keresztbe a gólt ígérő beadás! A 43. percben Stopira tökéletes beadására Scsepovics és Huszti jöttek, előbbi elfejelte, de mellécsúsztatott!

Szünetben Elek helyére Hodzic állt be, aki az 53. percben Stopirát hozta játékba, védőnk pedig kapura lőtt 7 méterről, Hegedűs védett. Egy perccel később Vega lövését védte Kovácsik bravúrral. Az 58. percben Hodzic ollózott 6 méterre a kaputól, a labda a vendégek kapusáé lett. A 60. percben Huszti adott egy remek, 50 méteres pontos keresztlabdát Hodzicnak, aki szépen maga elé tette a játékszert, majd éles szögből kapura lőtt, Hegedűs nagyot védett. 

Öt perccel később Nikolov szögletét Juhász fejelte kapura, Hegedűs ismét védeni tudott, a kipattanót Milanov készítette le Husztinak, aki 10 méterről, kapásból fölé bombázott. A 71. percben egy előreívelés találta meg Kisst, aki indította Radót. A támadó bevezethette a tizenhatosunkra a labdát és a bal kapufa tövéhez lőtt (0-2). A 78. percben Nego beadását Futács fejelte kapura az ötösről, Hegedűs azonban ezúttal is résen volt. Két perccel később Hodzic távoli bombája suhant el a felcsútiak kapuja mellett. 

Két perccel a rendes játékidő vége előtt Latifi az alapvonalról keresztbeadott, Arabuli üresen volt a túloldalon, közelről pedig a kapunkba lőtt (0-3).

A 91. percben Tamás Krisztián sérült meg, védőnknek hordágyon kellett elhagynia a játékteret. A 92. percben Futács még közelről kapu mellé fejelte Nego beadását, így maradt a 0-3.

Csapatunk vereséggel kezdte a tavaszi szezont, jövő héten a DVTK együttesét látjuk vendégül a MOL Aréna Sóstóban. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molvidi.hu

További hírek