INTERJÚ

Pátkai Máté: "Nem erre a kezdésre számítottunk"

Középpályásunk szerint annyi helyzetet alakítottunk ki a Puskás Akadémia ellen, mint az ősz folyamán 5-6 meccsen összesen.

Együttesünk a 2019. tavaszi idény nyitányán 3-0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémia FC ellen. A találkozót végigjátszotta Pátkai Máté, aki a lefújást követően nyilatkozott a molvidi.hu-nak.

"Úgy értékelném a teljesítményünket, hogy gyalázatos. Nem arra számítottunk, hogy kezdésként 3-0-ra kikapunk hazai pályán a Puskás Akadémiától. Magunkat sikerült megvernünk, hiszen ezen a találkozón több lehetőségünk, több helyzetünk volt, mint ősszel akár 5-6 meccs alatt. Védelmünk elég ingatag volt, ez sem elhanyagolható. Aki három gólt kap hazai pályán, viszonylag ritkán szokott nyerni...Nagyon agresszívan letámadott minket a Puskás Akadémia, gyakorlatilag a 90 perc alatt mindvégig. Bár erre számítottunk, egyáltalán nem lepett meg minket ez a harcmodor, a labdakihozatalainkba gyakran hiba csúszott, sok labdát vesztettünk saját térfélen, amiből indulni tudtak - hozzáteszem, az első gólt nem ebből kaptuk, hanem átlövésből. Nem ez döntötte el a meccset, hanem hogy elöl is rengeteg hibát vétettünk. Még ha nem is 100%-os ziccereink voltak, de pontrúgások utáni fejesek, lecsorgók, belőtt labdák, beadások és néhány kialakított helyzet is adódott. Lett volna alkalmunk arra, hogy megfordítsuk a meccset. Bízom benne, hogy ezentúl mindenki kettőzött erővel fog hajtani a pályán, még koncentráltabbak leszünk, mert anélkül nem fog menni. Én személy szerint ugyanúgy belehibáztam a labdakihozatalokba, a támadóharmadban is volt rossz döntésem, én sem vagyok kivétel, így nekem is javítanom kell a következő hetekre" - fogalmazott Pátkai Máté.

Szerző: Guber Péter

Fotó: molvidi.hu

További hírek