U19 VÁLOGATOTT

Vereség Franciaország és Montenegró ellen

Pető Milánt a franciák elleni mérkőzésen kiállították, így az utolsó, Montenegró elleni találkozón már nem léphetett pályára a Vilotic-tornán. 

A szerbektől elszenvedett 3-1-es vereség után a magyar U19-es válogatott a franciák ellen lépett pályára múlt hét szombaton Zentán, a Vilotic-emléktorna második játéknapján.

A mérkőzés első félidejében a franciák labdabirtoklási fölényben játszottak ugyan, de nem tudták feltörni a védelmünket, a mieink szervezett védekezéssel állták útját az ellenfél támadásainak, nem hagytak területeket a francia támadók előtt. A félidő hajrájában elkerülhető gólt kaptunk: a franciák egy bal oldali akció végén éles szögből, szinte az alapvonalról tudtak gólt lőni.

A második félidőt is francia gól vezette fel, ezúttal sikerült átjátszaniuk a védelmünket, és nem hibázták el a ziccert. Nem sokkal később a mieink előtt adódott hatalmas lehetőség, de Bodnár Gergő lövése után a labda a keresztlécről pattant le, majd az ismétlés sem volt pontos.

A második játékrészben több lehetőségünk is volt a szépítésre, de a hajráig nem tudtuk szorossá tenni a meccset, az utolsó perceket pedig Pető Milán kiállítása miatt emberhátrányban játszottuk le, így a franciák 2-0-ra megnyerték a találkozót.

Franciaország-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Gyetván Márk - Komlósi Bence, Kocsis Gergely, Kaczvinszki Dominik (Almássy Levente, 46.)- Bodnár Gergő (Vas Bence, 77.), Tóth Alex (Pető Milán, 46.), Vingler László, Kovács Patrik (Ferencsik Bálint, 81.)- Cibla Flórián (Mohos Barnabás, 46.), Klausz Milán (Huszár Marcell, 46.), Bukovics András (Szvoboda Dániel, 61.)

Kedden játszotta a torna utolsó mérkőzését a magyar válogatott, a mieink ellenfele az a Montenegró volt, amely az első fordulóban a franciákat is legyőzte. Pető Milán eltiltás miatt nem lehetett ott az utolsó mérkőzésen.

A találkozó első negyedórájában a magyar válogatott dominált a pályán, semmi nem utalt arra, hogy vereség lehet a meccs vége. A 19. percben azonban váratlan fordulat következett, Pécsi Ármin a 16-oson kívül kézzel megfogott egy előreívelt labdát, a játékvezető azonnali piros lappal kiállította a kapusunkat.

Emberhátrányban megváltozott a játék képe, és bár kidolgozott helyzetekből nem veszélyeztetett az ellenfél, három pontrúgásból (két szögletből és egy oldalszabadrúgásból) három gólt szerezve eldőlt a mérkőzés. A montenegróiak a szünet után is szereztek egy gólt, és 4-0-ra megnyerték a találkozót.

A magyar válogatott legközelebb október közepén lép pályára a lettországi Eb-selejtező minitornán, ahol a házigazdák mellett a gibraltári és a norvég együttes lesz az ellenfele.

Montenegró-Magyarország 4-0 (3-0)
Magyarország: Pécsi Ármin - Komlósi Bence (Ferencsik Bálint, 83.), Kocsis Gergely, Umathum Ádám (Cibla Flórián, 37.) - Bodnár Gergő, Vingler László (Tóth Alex, 56.), Okeke Michael (Mohos Barnabás, 83.), Kovács Patrik (Almássy Levente, 37.) - Huszár Marcell (Pesti Zoltán, 37.), Klausz Milán (Gyetván Márk, 18.), Szvoboda Dániel (Vas Bence, 60.)

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

Forrás: mlsz.hu

További hírek