VÁLOGATOTT

Véget ért számunkra az Európa-bajnokság

Kedden az Anglia-Szlovénia, szerdán a Georgia-Portugália mérkőzés eredménye alakult kedvezőtlenül számunkra, így a magyar válogatott nem jutott tovább a csoportjából.

A magyar válogatott múlt vasárnap Skóciát a 100. percben szerzett góllal legyőzte, aminek következtében volt esélyünk arra, hogy továbbjussunk a csoportunkból, hiszen a hat csoport négy legjobb harmadik helyezettje is bejut a legjobb 16 közé. Ehhez azonban több mérkőzés eredményének is számunkra kedvezően kellett volna alakulnia.

A hétfői mérkőzésekkel nem is volt gond, a spanyolok legyőzték Albániát, míg az olaszok drámai körülmények között, a 95. percben szerzett góllal játszottak döntetlent a horvátokkal - mindkét eredmény tökéletes volt számunkra.

Már kedden továbbjuthattunk volna, amennyiben Anglia legyőzte volna Szlovéniát, az angolok azonban nem tudták megszerezni a három pontot (0-0). A döntés tehát a mai napra maradt, a képlet pedig egyszerű volt: sem Georgia, sem pedig Csehország nem szerezhet 3 pontot. Nos, a törökökön nem múlt semmi, ők 2-1-re legyőzték a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozó cseheket, azonban Portugália az Eb eddigi egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva 2-0-s vereséget szenvedett a georgiaiaktól, ezzel pedig eldőlt, hogy a magyar válogatott számára véget ért a 2024-es Eb.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek