MAGYAR VÁLOGATOTT

Kétgólos győzelem Bosznia-Hercegovinában

A Nemzetek Ligája A-divíziójának 4. fordulójában Szoboszlai Dominik két góljával fontos idegenbeli sikert aratott a magyar válogatott.

Marco Rossi szövetségi kapitány a Dibusz - Fiola, Orbán, Botka - Bolla, Schäfer, Nikitscher, Nagy Zs. - Szoboszlai, Varga B., Sallai tizenegyet küldte pályára.

Hazai helyzettel indult az összecsapás; Gazibegovic lövése suhant el keresztbe a kapunk előtt. A 11. percben már magyar lehetőségeket is feljegyezhettünk: Bolla 16-os sarkáról ráküldött labdáját Vasilj védte, majd Fiola 20 méteres lövése ment fölé. A 25. percben Sallai lőtt a hálóba, de szabálytalanság miatt érvénytelen volt a találat.

A 37. percben megszereztük a vezetést: Nagy Zsolt átadását Szoboszlai az ötös sarkáról lőtte a hosszúba, a kapus csak belekapni tudott a labdába, hárítani nem (0-1). Az addig mezőnyfölényben játszó házigazdát megfogta a gól, a hajrá Marco Rossi csapatáé volt.

A szünet után az első említést érdemlő magyar támadásból sikerült megduplázni az előnyt: Nagy Zsolt indult el a bal oldalon, keményen megharcolt a pozíciójáért, a 16-oson belül összekoccantották a bokáját, tizenegyes. A büntetőt Szoboszlai magabiztosan a kapu jobb oldalába vágta (0-2).

Dibusznak is akadt dolga, Dzeko közeli fejesét fogta. Szervezetlenné váltak a bosnyákok, veszélyesek voltak a magyar ellentámadások. Az 57. percben Sallai jó beívelését Varga kecsegtető helyzetben a kapushoz fejelte.

Feljebb kapcsoltak a hazaiak, a 71. percben egy szögletet követően Dzeko gólba tartó közelijét bravúrral védte Dibusz. A végére cserék maradtak, Szűcs Kornél személyében újoncot avatott a válogatott, az eredmény már nem változott.

A magyar labdarúgó válogatott immár 42 tétmeccs óta veretlen olyan esetekben, ha megszerzi a vezető gólt.

Marco Rossi játékosai november 16-án Hollandiába utaznak, majd november 19-én hazai pályán Németország ellen zárják a Nemzetek Ligája-sorozatot.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: mlsz.hu

További hírek