MAGYAR VÁLOGATOTT

Döntetlent játszott válogatottunk Hollandia ellen

A Nemzetek Ligája A-divíziójában a 3. fordulóban hazai pályán közel állt a győzelemhez a magyar válogatott a hollandok ellen.

A Németország elleni vereséget és a Bosznia-Hercegovina elleni döntetlent követően idei harmadik Nemzetek Ligája-mérkőzésén Hollandiát fogadta a magyar válogatott a Puskás Arénában, a sorozat legmagasabb osztályában.

Csapatunk jelenlegi keretéből ezúttal nem szerepelt a keretben játékos, azonban a korábban Vidiben játszók közül Fiola Attila, Bolla Bendegúz és Nagy Zsolt a kezdőben volt ott, Tóth Balázs, Schön Szabolcs, Dárdai Palkó és Csoboth Kevin pedig a cserepadon várt bevetésre. Marco Rossi szövetségi kapitány a Dibusz - Fiola, Orbán, Dárdai M. - Bolla, Schäfer, Nikitscher, Nagy Zs. - Szoboszlai, Varga B., Sallai tizenegyet küldte pályára.

Az első negyedórát követően Sallai kapufájánál közel jártunk ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést, majd a 32. percben Nagy Zsolt bal oldali beadása után Sallai Roland érkezett a hosszún és lőtt a kapuba (1-0), aminek köszönhetően előnnyel mehettünk a félidőre.

A második játékrészben a vendégek jöttek előre az egyenlítésért, de sokáig kimaradtak a helyzeteik. Egészen a 83. percig, amikor Gakpo szabadrúgását Dumfries fejelte a kapunkba (1-1). A mieink a lefújásig mentek előre a győztes gól megszerzéséért, azonban az eredmény nem változott, 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Válogatottunk legközelebb hétfőn 20:45-től Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: mlsz.hu

További hírek