HETI BEHARANGOZÓ

Utolsó előtti bajnokink következik

Kecskeméten zárjuk az idei bajnokság idegenbeli szakaszát. Az elmúlt három évben győzni tudtunk a Széktói stadionban.

OTP Bank Liga 29. forduló
2013. május 26. vasárnap, 18 óra 30 perc: Kecskeméti TE-PHOENIX MECANO 
- Videoton FC

A lila-fehér együttes remek tavaszi sorozata ért véget a vasárnapi diósgyőri vereséggel. Azt megelőzően a 2013-ban lejátszott 10 bajnokijából 6-ot megnyert, 2-szer ikszelt és mindössze egyszer kapott ki. A kitűnő teljesítménynek köszönhetően a téli szünetet a táblázat hátsó felében töltő gárdából masszív középcsapat lett, nem lesz tehát egyszerű dolgunk a vasárnap esti összecsapáson. Ami pozitív, hogy az elmúlt három szezonban győztünk a Széktói stadionban, a gólarány sem utolsó, 12-5 a javunkra, sőt tavaly a Ligakupát is a Kecskemét ellen (és a Kecskemét otthonában) nyertük meg.

NB III Duna csoport 28. forduló
2013. május 25. szombat, 16 óra: Videoton FC II - Viadukt SE Biatorbágy

A Duna csoport 10. helyén álló Viadukt SE csapatát fogadja a Vidi II Felcsúton. Együttesünk 1-1-es döntetlennel, az ellenfél egy szabadnappal hangolt a mérkőzésre hétvégén. A Vidi II jelenleg a rájátszást érő ötödik pozíciót foglalja el a tabellán (az átszervezés miatt a hatodik helyezett már kiesik), két ponttal van lemaradva a harmadik Diósd és három ponttal a második ESMTK mögött, a bajnokságból még három meccs van hátra csapatunknak. A minket üldöző Csepellel szemben négy pont az előnyünk.

NB II Nyugati csoport 28. forduló
2013. május 24. péntek, 15 óra: Puskás Akadémia FC - Duna FC Tatabánya

A bajnok Puskás Akadémia FC a Tatabányát fogadja a 28. forduló rangadóján. Benczés Miklós csapata első vereségét szenvedte el a bajnokságban az elmúlt hétvégén (a BKV verte őket 2-1-re), minden bizonnyal javításra készülnek az idény elején még feljutási álmokat dédelgető, ám azt már gyakorlatilag az őszi szezonban elbukó, egykor szebb napokat is megélt ellenfelükkel szemben. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek