TUDÓSÍTÁS

Újra győztünk Debrecenben - tovább üldözzük a listavezető Vasast

Anel Hadzic gólja döntött a Nagyerdei Stadionban.

A 18. forduló délutáni eredményeinek ismeretében lépett pályára szombaton kora este csapatunk Debrecenben. A Vasas és a Honvéd is magabiztosan nyert, így a kezdő sípszó pillanatában a tabella 3. helyén álltunk. A DVSC otthonában az elmúlt évtizedekben nem sok babér termett számunkra, az új Nagyerdei Stadionban azonban még száz százalékosak voltunk, kettőből kettő bajnokit nyerünk meg - mindkétszer 2-1-re.

A találkozó előtt egyperces néma felállással emlékeztek meg a játékosok és a szurkolók a brazil Chapecoense futballcsapat repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt tagjaira.

Mindkét csapat elég pontatlanul, sok hibával játszott, igaz a játékosok dolgát egyáltalán nem könnyítette meg a szinte teljesen megfagyott talaj. Az első helyzetre 26 percet kellett várnunk, ekkor egy szélről érkező beadás Viníciusról Holman elé pattant, aki néhány méterről lőtt kapura, Kovácsik hatalmasat védett! Egy perccel később Vittek került helyzetbe, az ötös sarkáról kapura lőtt, Stopira blokkolt.

Szünet után, az 52. percben Lazovics került helyzetbe, ziccerét Verpecz bravúrral védte, a kipattanót Hadzic lőtte kapura, a labda azonban egy hazai védőben elakadt. Tíz perccel később megszereztük a vezetést: a hazai védők röviden fejeltek ki egy beadást, a labda Hadzic elé került, aki 7 méterről, elemi erővel zúdította a játékszert a kapuba (0-1).

A folytatásban is inkább a játék küzdőszelleme dominált, hazai részről a szlovák válogatott gólrekordere, Robert Vittek játszott veszélyesen - ő 2012-ben még a Trabzonspor játékosaként szerepelt a Vidi ellen az EL-ben, sőt a büntetőpárbaj során gólt is lőtt nekünk. A mi részünkről Scsepovics növelhette volna az előnyünket az utolsó percekben, újabb gólt azonban már nem láthattak a nézők.

Győzelmünknek köszönhetően a forduló után ismét a 2. helyen állunk, a Vasas előnye pedig továbbra is 1 pont. Az idei esztendő utolsó mérkőzését jövő héten szombaton, Sopronban játsszuk a Haladás ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek