Juhász Roland: "Boldog vagyok, hogy győzelemmel ünnepelhettem a 200. NB I-es mérkőzésemet"

Csapatkapitányunk a DVSC elleni bajnokin jubilált a magyar élvonalban. Felelevenítettük magyarországi pályafutásának néhány emlékezetes mérkőzését.

- Néhány éve, amikor még Belgiumban futballoztál, mindössze 107 magyar élvonalbeli mérkőzéssel rendelkeztél. Gondoltad volna akkor, hogy 2016-ban eléred a bűvös 200-as álomhatárt majd az NB I-ben is?

Viszonylag azért még fiatalon tértem haza Magyarországra, így mindenképp bíztam benne, hogy előbb-utóbb elérem a 200-at, sőt titkon bízom benne, hogy lesz ez még 250 is. Ahogy mondtad, 107 NB I-es mérkőzéssel a hátam mögött sikerült külföldre szerződnöm annak idején, a 150. és most a 200. első osztályú meccsemet pedig már Vidi-játékosként ünnepelhettem. Külön öröm számomra, hogy ezt a jubileumi meccset sikerült megnyernünk, hiszen a 100. NB I-es meccsem és a 150. is 0-0-val végződött (Juhász Roland századik NB I-es meccsét 2005-ben egy MTK-Kaposvár 0-0-ás találkozón játszotta, míg 150. alkalommal egy Vidi-FTC bajnoki alkalmával lépett pályára a magyar élvonalban - a szerk.). Egyelőre még több belga bajnoki mérkőzésem van, mint magyar, hiszen az Anderlecht színeiben 210 alkalommal szerepeltem bajnoki mérkőzésen, de remélhetőleg szezon végére már magyarból lesz több. Egy dolog miatt nem örülök annak, hogy ilyen magas számokról beszélgetünk most, mert ez azt jelenti, hogy a pályafutásom vége felé közeledek már, ugyanakkor nagyon büszke vagyok arra, amit eddig elértem, és ahogy mondtam, bízom benne, hogy akár még a 250. NB I-es bajnokimat is megünnepelhetem itt a Vidiben.

- Emlékszel még az első élvonalbeli mérkőzésedre?

Persze, egy MTK-DVTK meccs volt az első, de ami ennél érdekesebb, hogy van vidis vonatkozása is az élvonalbeli debütálásomnak. Három nappal korábban ugyanis épp a Videoton FC ellen játszottam egy ifi-mérkőzést, 4-2-re nyertünk, két gólt is sikerült szereznem, és ezt a meccset élőben látta az MTK akkori vezetőedzője, Henk ten Cate, aki a lefújás után jelezte, hogy a hétvégi NB I-es bajnokin a felnőtt keretben leszek.

- Melyik az az MTK-s és vidis bajnokid, amelyikre azt mondanád, hogy a legemlékezetesebb számodra az eddigi 200 NB I-es meccsedből?

A vidis korszakomból a 2014-es Vidi-ETO meccset tudnám kiemelni, ez az a találkozó, amelyik abban a szezonban, amikor bajnokok lettünk, óriási lendületet adott a csapatnak. Igazán fordulatos mérkőzés volt, sikerült gólt is szereznem, és bár kétszer is vezetett a Győr, a végén otthon tartottuk a 3 pontot.

MTK játékosként, amikor először bajnok lettem a kék-fehérekkel, akkor abban a szezonban Újpesten nyertünk 1-0-ra az én gólommal, így végül megelőztük a Ferencvárost. Arra a meccsre nagyon szívesen gondolok vissza, hiszen védőként győztes gólt szerezni, később pedig az első bajnoki címet megünnepelni igazán felemelő érzés volt, főleg fiatal, 20 éves labdarúgóként.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu/Cuhorka Ádám

További hírek