ELLENFÉL-LES

Újabb harcos meccs várható az összeszokott kerettel érkező Győr elleni rangadón

Az elmúlt években mindig nagy csatákat vívott csapatunk az egyik fő rivális ellen. Az ETO két fordulót követően felemás mérleggel érkezik Sóstóra.

Meglepő, 2-0-ás vereséggel kezdte a szezont Horváth Ferenc csapata a Paks otthonában, a második fordulóban hazai pályán viszont magabiztosan, 3-1-re nyertek a Honvéd ellen.

A szezon alatt természetesen az OTP Bank Ligát értjük, hiszen a 2014-15-ös futballszezont már korábban elkezdték, ugyanis az ETO érdekelt volt az Európa Liga selejtezőjében, ahol a svéd IFK Göteborg volt Liptákék ellenfele. Az első találkozót hazai pályán 3-0-ra elveszítették a zöld-fehérek, és ugyan a visszavágón 1-0-ra nyerni tudtak, ez csak amolyan szépségtapasz volt számukra, hiszen ezzel búcsúztak is a nemzetközi kupaküzdelmektől.

A legjelentősebb igazolásuk nyáron Priskin Tamás volt, aki a paksi találkozón még csak csereként lépett pályára, a második fordulóban viszont már a kezdőbe jelölte őt Horváth Ferenc vezetőedző, a bizalmat pedig góllal hálálta meg a támadó, ő szerezte a meccs első találatát.

A távozók közül mindenképp meg kell említeni a 19 esztendős Kalmár Zsolt nevét, aki már 17 évesen debütált az élvonalban, az előző szezonban pedig összesen 21 alkalommal lépett pályára az NB I-ben és két gólt is szerzett. Kalmár a német másodosztályú RB Leipzig csapatában folytatja pályafutását.

Nyári játékosmozgás az eto-nál
 
Érkezők: Milos Kocics (szerb, Portland Timbers – Egyesült Államok), Kocsis Gergő (Augsburg – Németország), Giorgi Kvilitalia (grúz, legutóbb Dila Gori – grúz), Németh László (Sopron – kölcsönből vissza), Pogacsics Krisztián (FC Bihor – kölcsön után végleg), Priskin Tamás (Austria Wien – Ausztria, legutóbb Maccabi Haifa – Izrael), Stieber András (Aston Villa – Anglia), Windecker József (MVM-Paks – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Rafael Burgos (salvadori, Minnesota United, amerikai – kölcsönbe), Vladimir Djordjevics (szerb, Radnicski Nis – Szerbia), Kalmár Zsolt (Red Bull Leipzig – Németország), Kiss Máté (Mezőkövesd után Gyirmót – kölcsönbe), Patrick Mevoungou (kameruni, ?), Nagy Gergely (Dunaújváros), Mihai Nicorec (román, ?)Novák Csanád (KTE), Paku Roland (Nyíregyháza után Gyirmót – kölcsönbe), Simon András (KTE után Paks?)

A legutóbbi két szezonban nem sok sikerélményünk volt hazai pályán az ETO ellen, mindkét alkalommal 1-0-ra nyerni tudtak a Sóstói Stadionban ellenünk.

Utolsó hazai győzelmünket az élvonalban 2012. május 13-án ünnepelhettük, akkor Nikolics és Sándor voltak eredményesek - utóbbi labdarúgónk a 90. percben szerezte meg a győztes gólt - míg győri oldalról Koltai talált be.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek