Három pont a Honvéd ellen! Győzelemmel debülált a kispadon Bartosz Grzelak!

Új vezetőedzőnk első mérkőzésén Katona Mátyás és Kenan Kodro góljaival 2-0-ra győztük le a kispestieket. 

Új vezetőedzőnk, Bartosz Grzelak debütáló-mérkőzésén a Budapest Honvédot fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. Az OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati zárómeccsén a svéd szakember a Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Dárdai, Flores, Christensen - Katona, Kodro, Schön tizenegyet küldte pályára. A csapatot ezúttal a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportolói kísérték be a közelgő Down-szindróma világnap alkalmából.

A meccs elején Stopira volt aktív, először egy szögletnél igyekezett fejelni, de ütközött a Honvéd kapusával, Dúzs Gellérttel (szerencsére egyik játékos sem sérült meg), majd a negyedik percben Kocsis elől mentett nagyot becsúszva. A 15. percben Prenga fejesét védte Kovács, de “hiába”, les miatt szabadrúgással jöhettünk. 27 perce tartott a mérkőzés, amikor Nenad Lukic került lövőhelyzetbe, de estében a kapu mellé küldte a labdát.

A 34. percben Katona Mátyás viszont nem hibázott és megszerezte a vezetést csapatunknak! Szép Vidi-támadás végén Dárdai centerezett szélsőnkhöz, aki jól érkezett a hosszúnál és közelről a kapufa segítségével a gólvonal mögé lőtte a labdát (1-0)! Három perccel később ismét Lukic került helyzetbe, éles szögből spiccel próbálta meglepni kapusunkat, de Kovács résen volt. Az első félidő így 1-0-s Vidi-vezetéssel ért véget.

Egyik vezetőedző sem cserélt a szünetben, a második játékrész pedig egy VAR-vizsgálattal indult egy 16-osunkon belüli szituáció miatt, de nem láttak szabálytalanságot a VAR-kocsiban ülők sem. Két perccel később Kovács védett hatalmasat, Kocsis egy az egyben vezethette rá a labdát, de kapusunk jól jött ki, így menteni tudott. Felpörögtek az események, az 52. percben Katona lövését kiejtette Dúzs, de végül fel tudta szedni a labdát az érkező támadók elől.

A 67. percben cseréltünk: Tobias Christensent Jevhen Makarenko váltotta, hét perccel később pedig Kodro beadását Szabó kanalazta ki szögletre az érkező Schön elől. 79 perce tartott a mérkőzés, amikor Samperio 19 méteres lövésénél hárított ismét Kovács Dániel. Nem sokkal később a másik oldalon is munkában volt Kovács kollégája. Dúzs, aki Heister beadására nyúlt bele jó ütemben. A 83. percben a gólszerző Katona Mátyást Lirim Kastrati váltotta. A rendes játékidő végén büntetőhöz jutottunk - Heisterrel szemben szabálytalankodtak a vendégek. A büntetőhöz Kodro állt, csatárunk pedig magabiztosan értékesítette is a 11-est (2-0)! Ez volt támadónk 10. gólja a bajnokságban. A hosszabbításban már nem született további gól, két góllal győztük le a kispestieket. A válogatott szünet után két hét múlva, április 2-án 16:30-kor a Ferencváros ellen lépünk pályára.

Szerző: molfehervarfc.hu

További hírek