VIDI-PUSKÁS AKADÉMIA

Szép gólok és győzelem a PAFC ellen

Kodro duplázott, Christensen is betalált, Tóth Balázs büntetőt védett!

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában szombaton 15:30-kor a Puskás Akadémia együttesét fogadtuk a Sóstói Stadionban, ahol a 2018. novemberi megnyitó óta ez volt volt csapatunk 100. tétmérkőzése. Jó hír, hogy visszatért a keretbe Fiola Attila és Pető Milán is, ők a kispadon voltak a mérkőzés elején, a kezdőben ezúttal Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Katona, Flores, Christensen, Schön - Kodro és Szabó Levente kaptak helyet.

Remekül kezdtük a találkozót, a meccs elején az 5. percben Schön erős lövésénél védett nagyot Markek, a felcsúti kapus azonban egy perccel később már tehetetlen volt - Christensen szép szólóját követően önzetlenül Kodróhoz tálalt, aki közelről természetesen nem hibázta el az üres kaput (1-0). Csapatunk nem állt le a gól után sem, a 12. percben Kodro 16 méterről leadott lövését védte bravúrral Markek, majd Tóth Balázs hárított Plsek kísérleténél.

A 21. percben fokozódtak az izgalmak, Katona ért hozzá a labdához és a Nagy Zsolt lábához is a tizenhatosunkon belül, Bognár büntetőt ítélt. A labda mögé Plsek állt, a cseh légiós a bal alsót vette célba, Tóth azonban kitalálta volt csapattársa gondolatait és bravúrral védett!

Egy ideig ezt követően mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, ám a 34. percben ismét Christensen villant! Norvég légiósunk magabiztosan tört kapura, majd két védő mellett 15-ről ellőtte ballal a hosszú sarokba a labdát (2-0). A 44. percben egy remekül felépített kontra végén Schön lőtt még kapura, ám azt Markek védeni tudta, majd a hatperces hosszabbítás végén ismét a vendégek kapusa hárított nagyot Kodro fejesénél, mielőtt Bognár lefújta a játékrészt.

A szünetben Bartosz Grzelak nem változtatott, Hornyák Zsolt viszont kettőt is cserélt: Slagveer és Levi érkezett Sosialo és Plsek helyére. A második félidő első nagyobb helyzete Nagy Zsolt nevéhez fűződött, volt játékosunk eltörte a labdát kapásból a tizenhatosunkon belül, ám az így is veszélyesen csapódott, végül a felső lécről pattant ki az alapvonal mögé. Az 56. percben azonban sikerült a szépítés a vendégeknek, Levi szabadrúgása után Stronatiról Colley-hoz pattant a labda, aki közelről, nagy erővel a hálóba vágta azt (2-1). A 67. percben Katonát Karamoko váltotta, a középre beszálló francia játékosunk pedig három perccel később ügyesen labdát is szerzett, majd Szabóhoz játszotta a labdát, aki nagy helyzetben a hosszú alsót vette célba, de Markek bravúrral védett.

Fokoztuk a nyomást, Flores 20-ról szintén egy lapos lövéssel tesztelte Markeket, aki pont Kodróhoz ütötte a labdát, bosnyák támadónk pedig közelről, ballal a kapufát találta el. Karamoko folytatta aktív játékát, a folytatásban büntetőt harcolt ki, amelyet Kodro a 76. percben nagyon magabiztosan értékesített is (3-1)! A 82. percben kettőt változtatott svéd vezetőedzőnk, Christensen helyére Rúben Pinto, Szabó Levente helyére Kastrati érkezett. Öt perccel később egy PAFC-csere, Levi próbálta egy távoli szabadrúgással meglepni Tóth Balázst, de kapusunk résen volt. Az utolsó percekre még Spandler Csaba lépett pályára Schön helyére, majd Bognár lefújta a mérkőzést, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot a Puskás Akadémia ellen.

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek